Sdružení i občané protestují proti nesnášenlivosti

Amnesty International dlouhodobě bojuje proti rasismu, xenofobii, antisemitismu a dalším projevům nesnášenlivosti, které se v našem regionu dosud nestaly minulostí.

V České republice v posledních dnech vzbudil pozornost nahlášený pochod Mladých národních demokratů, který má 10. listopadu projít centrem Prahy, tzv. židovským městem. Akce má údajně za cíl protestovat proti účasti České republiky na okupaci Iráku. Mnohá sdružení i jednotlivci mají vážné obavy, že tento deklarovaný záměr není pravdivý a že účastníci, kteří mají pocházet z řad pravicových extremistů, akci zneužijí k popírání lidských práv.

Amnesty International je přesvědčena, že je třeba vyjadřovat odpor vůči etnické a náboženské nesnášenlivosti. Podporuje proto ty, kteří se nenásilnou formou staví za lidskou důstojnost.

30.5.2016

Lidovky o přelomovém rozsudku za zločiny proti lidskosti v Senegalu

11.4.2016

Soudní slyšení Narges Mohammadiové se bude konat 20. dubna

10.12.2015

Živá knihovna, komiksy i muzika v Brně!

24.6.2015

Saúdská Arábie: Každá rána bičem je porušením mezinárodního práva

Amnesty International vede kampaň za propuštění Raífa od doby, kdy byl v roce 2012 zatčen. Úřady Saúdské Arábie na výzvy politiků ani aktivistů nereagují.