Sdružení i občané protestují proti nesnášenlivosti

Amnesty International dlouhodobě bojuje proti rasismu, xenofobii, antisemitismu a dalším projevům nesnášenlivosti, které se v našem regionu dosud nestaly minulostí.

V České republice v posledních dnech vzbudil pozornost nahlášený pochod Mladých národních demokratů, který má 10. listopadu projít centrem Prahy, tzv. židovským městem. Akce má údajně za cíl protestovat proti účasti České republiky na okupaci Iráku. Mnohá sdružení i jednotlivci mají vážné obavy, že tento deklarovaný záměr není pravdivý a že účastníci, kteří mají pocházet z řad pravicových extremistů, akci zneužijí k popírání lidských práv.

Amnesty International je přesvědčena, že je třeba vyjadřovat odpor vůči etnické a náboženské nesnášenlivosti. Podporuje proto ty, kteří se nenásilnou formou staví za lidskou důstojnost.

10.11.2016

Manželka Ildara v Praze

Manželka Ildara Dadina, Anastasia Zotova, navštívila Prahu a předala vzkaz aktivistům a aktivistám v České republice.

30.5.2016

Lidovky o přelomovém rozsudku za zločiny proti lidskosti v Senegalu

11.4.2016

Soudní slyšení Narges Mohammadiové se bude konat 20. dubna

10.12.2015

Živá knihovna, komiksy i muzika v Brně!