Rezoluce Rady OSN pro lidská práva o Dárfúru je nedostatečná

Rada OSN pro lidská práva dnes rozhodla o vyslání vysoce kvalifikovaných odborníků na vyšetřovací misi do Súdánu. Toto rozhodnutí přináší určitou naději, že se súdánská vláda bude zpovídat za své selhání v ochraně trpících lidí v súdánském Dárfúru.

Amnesty International (AI) však odsoudila opatrnou formulaci rezoluce, která nedokázala jednoznačně pojmenovat spoluzodpovědnost súdánské vlády za systematické porušování lidských práv v Dárfúru.

„Mise, kterou Rada pro lidská práva ustavila, musí ukončit nestydaté lži a popírání zodpovědnosti súdánské vlády za situaci v Dárfúru,“ uvedl ředitel afrického programu AI Kolawole Olanijan.

26.5.2016

Amnesty představuje svou strategii a výzkum týkající se otázek práv sexuálních pracovníků

Zároveň uveřejňuje čtyři tematické zprávy z výzkumů na Papuy Nové Guineji, v Hongkongu, Norsku a Argentině.

26.1.2016

Dopis od předsedy vlády ČR Bohuslava Sobotky

Dne 14. ledna 2016 byla předsedovi vlády České republiky Bohuslavu Sobotkovi předána ministrem pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiřím Dienstbierem naše petice, ve které více než devět tisíc podepsaných signatářů vyzývá Vládu ČR k bezodkladnému přijetí „Úmluvy Rady Evropy o prevenci a potírání násilí vůči ženám a domácího násilí“.

20.10.2015

Kampaň STOP násilí na ženách finišuje.

Jak kampaň vznikla a jaký byl průběh? A kam směřuje? Přečtěte si blog její koordinátorky Gábiny Bártové!

23.9.2015

Nosí minisukně? O znásilnění si koledovala, myslí si třetina Čechů

Výzkum pro Amnesty: Češi nemají ani přibližnou představu o tom, jak často u nás dochází ke znásilnění nebo jinému násilí na ženách.