Ministr Bublan napsal AI ve věci CzechTeku 2005

Londýnská centrála Amnesty International (AI) obdržela od Ministerstva vnitra ČR reakci na její výhrady k policejnímu zásahu proti účastníkům CzechTeku 2005. Ministerstvo vnitra do Londýna zaslalo desetistránkovou odpověď v českém jazyce. Text je do velké míry totožný se zprávou, kterou MV předložilo Poslanecké sněmovně ČR.

Bohužel vyšetřování, které proběhlo v rámci ministerstva vnitra, není možné považovat za nestranné a nezávislé. Zprávu již odmítli lidé z iniciativy Policejní stát.

V současné době probíhá překlad zprávy do anglického jazyka, aby jej mohli prostudovat pracovníci z mezinárodního sekretariátu AI.

Londýnské ústředí AI na začátku srpna písemně sdělilo ministru vnitra ČR Františku Bublanovi a premiéru Jiřímu Paroubkovi své znepokojení nad policejním zásahem a požádalo otevřené a nezávislé vyšetřování zákroku. Premiér Paroubek na dopis AI dosud nereagoval.

8.6.2015

Malé projevy vzdoru

20.7.2015

Půl milionu evropských podpisů pod peticí za uprchlíky ministrovi vnitra bylo předáno!

V pondělí se v Bruselu znovu sejdou čelní představitelé evropských států, aby řešili uprchlickou krizi. Za Česko pojedou ministr zahraničí Zaorálek a vnitra Chovanec.

10.11.2015

Případ policejního útoku na Hakana Yamana bez pokroku

Tým Amnesty International nedávno mluvil s Hakanem Yamanem. V jeho věci nenastal žádný pokrok. Vyšetřování není dosud uzavřeno a stíhání má být teprve zahájeno.

3.11.2015

Amnesty: Ministr Chovanec šíří svými výroky o migraci strach a nenávist