Ministr Bublan napsal AI ve věci CzechTeku 2005

Londýnská centrála Amnesty International (AI) obdržela od Ministerstva vnitra ČR reakci na její výhrady k policejnímu zásahu proti účastníkům CzechTeku 2005. Ministerstvo vnitra do Londýna zaslalo desetistránkovou odpověď v českém jazyce. Text je do velké míry totožný se zprávou, kterou MV předložilo Poslanecké sněmovně ČR.

Bohužel vyšetřování, které proběhlo v rámci ministerstva vnitra, není možné považovat za nestranné a nezávislé. Zprávu již odmítli lidé z iniciativy Policejní stát.

V současné době probíhá překlad zprávy do anglického jazyka, aby jej mohli prostudovat pracovníci z mezinárodního sekretariátu AI.

Londýnské ústředí AI na začátku srpna písemně sdělilo ministru vnitra ČR Františku Bublanovi a premiéru Jiřímu Paroubkovi své znepokojení nad policejním zásahem a požádalo otevřené a nezávislé vyšetřování zákroku. Premiér Paroubek na dopis AI dosud nereagoval.

29.9.2016

Sýrie: Bezpečný průchod pro civilisty neodvrátí humanitární katastrofu ve městě Aleppo

Neomezená a nestranná humanitární pomoc je neodkladně nutná ke zmírnění utrpení tisíců civilistů ve městě Aleppo. Amnesty International oznámila, že ve městě dochází zásoby jídla i další nepostradatelné věci.

10.11.2015

Případ policejního útoku na Hakana Yamana bez pokroku

Tým Amnesty International nedávno mluvil s Hakanem Yamanem. V jeho věci nenastal žádný pokrok. Vyšetřování není dosud uzavřeno a stíhání má být teprve zahájeno.

3.11.2015

Amnesty: Ministr Chovanec šíří svými výroky o migraci strach a nenávist

10.9.2015

"Chci ukázat, že autista není někdo, koho byste se měli bát"

Mezi naše živé knížky patří i Natálie, která trpí Aspergerovým syndromem. O tom, co je to Aspergerův syndrom, zda mají lidé s AS "jiný smysl pro humor" nebo jak na Natálii reagují studenti se dozvíte v následujícím rozhovoru.