Půl milionu evropských podpisů pod peticí za uprchlíky ministrovi vnitra bylo předáno!

V pondělí se v Bruselu znovu sejdou čelní představitelé evropských států, aby řešili uprchlickou krizi. Za Česko pojedou ministr zahraničí Zaorálek a vnitra Chovanec.

Tomu jsme ve středu 15. července prostřednictvím jeho ředitele Odboru azylové a migrační politiky Tomáše Haišmana předali petici, ve které přes 500 000 Evropanů žádá evropské lídry, aby posílili záchranné operace ve Středozemním moři, zajistili bezpečné a legální cesty do Evropy pro ty, kteří potřebují mezinárodní ochranu, zaručili lidem přístup k řízení o mezinárodní ochraně a nespolupracovali v omezování migračních toků se zeměmi, které porušují lidská práva.

Z Česka se pod peticí sešlo 1190 podpisů a tématem se samozřejmě zabýváme dál. Děkujeme všem, kdo petici podpořili.

28.7.2016

iDnes o evropských zbraních v Sýrii

8.10.2015

Konference o západní balkánské cestě a zasedání Rady pro spravedlnost a vnitřní věci v Bruselu

Zítra proběhne další důležitá schůzka k migraci. Amnesty vyzývá evropské lídry: zaměřte se na legální a bezpečné cesty a důstojné zacházení s uprchlíky a migranty.

7.10.2015

15.1.2016