Jihoamerickému týmu bylo minulý týden konečně umožněno hovořit s Danielem Quinterem. Quintero potvrdil, že si je vědom požadavku úřadu státního návladního na uzavření vyšetřování ohledně jeho údajného mučení a špatného zacházení. Rozhodl se proti rozhodnutí prozatím neodvolat.

Daniel byl předvolán do kanceláře státního návladního kvůli identifikaci pachatelů. Identifikace ovšem nebyl schopen a státní návladní mu vysvětlil, že bez ní bude pokračování vyšetřování velmi obtížné.

Daniel uvažuje o opuštění Venezuely a podání žádosti o azyl ve Spojených státech. V současnosti se jeho úsilí ubírá hlavně tímto směrem. AI poskytne dopis podporující žádost o azyl.

28.4.2016

Dobrá zpráva: Manželům Janusovým povolena cesta do Nizozemska

26.1.2016

Dánsko: Parlament musí odmítnout tvrdé změny uprchlického zákona

22.9.2015

Maďarsko porušuje lidská práva uprchlíků

Maďarsko porušuje lidská práva uprchlíků tím, že jim blokuje přístup k adekvátnímu azylovému řízení na svém území. Dodatky k zákonu, který kriminalizuje „nelegální“ vstup uprchlíků a migrantů do země se záměrem přesunout odpovědnost Maďarska na ty, kteří potřebují mezinárodní ochranu, musejí být zrušeny.

9.10.2015

Uprchlická krize: EU musí formálně varovat Maďarsko, dopouští se totiž porušování závazků a lidských práv

Maďarská vláda investovala více než 100 milionů eur do výstavby plotů na hranicích. Je to třikrát tolik, co vynaloží ročně na přijímání žadatelů o azyl.