Narges píše z vězení - chybí jí děti a popisuje podmínky ve vězení Evin

Narges Mohammadi napsala otevřený dopis, ve kterém popisuje své pocity. Dopis se převážně věnuje jejím dvěma dětem, které 17. července opustily zemi. Narges popisuje pocity viny a smutku, že nemůže být s nimi a dále podmínky, kterým čelí spolu s ostatními ve vězení Evin. V dopise jsou také zahrnuty vzpomínky na den, kdy byla Narges zatčena v přítomnosti svých rodičů i dětí. Ztráta kontaktu s dětmi je hlavním předmětem stížností. Narges je ve vězeňském bloku s dalšími 20 ženami, některé jsou také matky, bez možnosti vlastnictví telefonu, který by jim zajistil kontakt s dětmi. Narges dokonce napsala žádost státnímu zástupci v Teheránu, který ji však odmítl se slovy, že kvůli jejím přestupkům jí telefon nebude umožněn.
Narges měla být k soudu předvolána 6. července, ale úřady ji termín odložily a stále se neví, kdy bude souzena. Její manžel, Taghi Ramani, který již opustil zemi, vyjádřil znepokojení nad možností nejvyšší sazby pro všechny přečiny, z kterých je obviněna. Takové jednání je ovšem protiprávní, vzhledem k tomu, že je domlouváno prostřednictvím korespondence mezi ministerstvem a soudem.