Případy násilí bezpečnostních složek se týkají i dětí

Protivládní protesty skončily na začátku července 2013 svržením prezidenta Morsího. Mnoho nezávislých zdrojů se ale shoduje, že se situace s nástupem nové vlády generála el-Sisiho nezlepšila. Na vzestupu jsou případy násilí páchaného příslušníky bezpečnostních složek. Mezinárodní federace pro lidská práva (FIDH) oznámila, že pravděpodobnost sexuálního napadení po zadržení je extrémně vysoká. Běžná jsou rovněž znásilnění zadržených dětí. Pohrůžka sexuálním násilím je používána pro donucení ke spolupráci s úřady. Sisi sice slíbil se situací něco udělat, podle FIDH jde ale vzhledem k počtu zapojených státních zaměstnanců o pokrytectví.

2.11.2016

Amnesty slaví 25 let v Česku - třeba i novinami!

Přečtěte si občasník o novinkách i historii Amnesty, který připravují aktivisti z Brna!

15.2.2016

Úspěch Amnesty kampaně STOP násilí na ženách - vláda podpořila Istanbulskou úmluvu

Vláda schválila úmluvu o prevenci a potírání násilí na ženách.

12.1.2016

NĚMECKO: Reakcí na opovrženíhodné sexuální útoky v Kolíně nad Rýnem nesmí být rasová nenávist ani diskriminace.

Podle Amnesty International musí německé úřady zajistit, aby pachatelé sexuálního násilí ze silvestrovské noci stanuli před soudem, bez ohledu na to, odkuď pocházejí. Současně by ale měly chránit uprchlíky a migranty před rasismem, který tyto útoky vyvolaly.

18.1.2016

Ocenění Olega Sencova Trilobit

Amnesty International převzala 16. 1. Mimořádnou cenu poroty v rámci cen Trilobit 2016 v Berouně.