Barma propustila 6 966 vězňů

  Článek

V rámci prezidentské amnestie propuštěno nejméně 11 politických vězňů

Vládní úřady v Barmě propustily v červenci 2015 téměř 7 tisíc lidí v rámci prezidentské amnestie. Mezi nimi je nejméně 11 politických vězňů.

Rupert Abbott, ředitel výzkumu Amnesty International pro jihovýchodní Asii a Pacifik uvedl, že jejich propuštění Amnesty samozřejmě potěšilo, stejně jako jejich rodiny „Avšak zůstává skutečností, že nikdo z nich neměl být ani uvězněn“.

Mezi propuštěnými vězni svědomí je několik novinářů, aktivistů a vůdčích osobností muslimské komunity Rohingů. Navzdory amnestii nadále zůstávají ve věznicích další političtí vězni.

Aktuální petice

  Myanmar

Zatýkání, mučení a věznění protestujících, nálety na civilisty nebo obnovené popravy. Situace v Myanmaru se nezlepšila. Pomůžete?

Myanmarská armáda je u moci od vojenského převratu v únoru 2021. V zemi bylo obnoveno provádění poprav a nejméně 16 000 lidí bylo zatčeno. Letecké nálety proti skupinám obyvatelstva způsobily smrt více než 2 300 civilistů a donutily statisíce lidí k opuštění svých domovů. Zahraniční společnosti nadále dováží do země letecké palivo, které armáda zneužívá pro letecké údery. Přidejte se k petici a požadujte zesílení tlaku mezinárodního společenství na Myanmar.

 

Aktuální počet podpisů: 1769 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...