Meriam nesmí vycestovat ze země. Obvinili ji z padělání dokladů.

V úterý chtěla s manželem a dětmi opustit Súdán. Na letišti je ale zadrželi příslušníci Národní zpravodajské a bezpečnostní služby. Ve středu Meriam obvinili z padělání a poskytování nepravdivých informací o svých cestovních dokladech. Mladou ženu sice propustili na kauci, ale dokud nebude případ uzavřen, nemůže vycestovat ze země. Celá rodina je v současné době na Velvyslanectví USA v Chartúmu, hlavním městě Súdánu. Její manžel má totiž americké občanství. Petici za její propuštění podepsalo už 1 070 000 lidí. Možná ještě bude potřebovat naši podporu. Sledujte další vývoj jejího případu.

9.11.2016

Evropská Unie nutí Afghánistán napít se "z otráveného poháru" výměnou za humanitární pomoc

Vyjednávání s afghánskou vládou o přijímání afghánských občanů zpět do země výměnou za humanitární a rozvojovou pomoc je ostudné.

19.5.2016

„Refugees Welcome Index“ Amnesty: politiky vlád neodrážejí veřejné mínění

Čína, Německo a Británie jsou na vrchních příčkách seznamu, který ukazuje míru ochoty přijímat uprchlíky. Rusko je na konci. Celosvětově by u sebe doma uprchlíky ubytoval jeden člověk z deseti, v sousedství by je ubytovali tři z deseti.

12.1.2016

NĚMECKO: Reakcí na opovrženíhodné sexuální útoky v Kolíně nad Rýnem nesmí být rasová nenávist ani diskriminace.

Podle Amnesty International musí německé úřady zajistit, aby pachatelé sexuálního násilí ze silvestrovské noci stanuli před soudem, bez ohledu na to, odkuď pocházejí. Současně by ale měly chránit uprchlíky a migranty před rasismem, který tyto útoky vyvolaly.

22.9.2015

Maďarsko porušuje lidská práva uprchlíků

Maďarsko porušuje lidská práva uprchlíků tím, že jim blokuje přístup k adekvátnímu azylovému řízení na svém území. Dodatky k zákonu, který kriminalizuje „nelegální“ vstup uprchlíků a migrantů do země se záměrem přesunout odpovědnost Maďarska na ty, kteří potřebují mezinárodní ochranu, musejí být zrušeny.