Ales Běljackij je na svobodě!

Úspěch

Běloruský vězeň svědomí, za kterého Amnesty dlouhodobě bojovala, byl rok a půl před vypršením trestu propuštěn. V sanitce ho převezli 21. 6. na nádraží a odpoledne ho v Minsku vítali kolegové, kamarádi, pár politiků a novináři. Unavený, s oholenou hlavou a bez svého pověstného knírku skoro nebyl k poznání. Ve vězení strávil 3 roky, odsedět si měl 4,5. Nikdo nečekal, že ho propustí dřív. První věc, kterou řekl novinářům, byla, že je unavený. “Musím se dát nejdřív trochu do pořádku a hlavně osprchovat. Děkuji moc, ale nejdřív musím domů. Vždyť jsem tam nebyl tři roky.” Děkujeme všem, kteří Alese podpořili. Jde to jen s vámi. A funguje to!

31.8.2016

Fred a Yves volní!

Fred Bauma a Yves Makwambala byli s dalšími aktivisty propuštěni 27. srpna, přičemž jim původně hrozil trest smrti.

30.3.2016

Prominentní ázerbájdžánský aktivista Alijev na svobodě!

19.10.2015

Chen Zhenping na svobodě!

Máme velkou radost, že se s vámi můžeme podělit o dobré zprávy. Vězenkyně svědomí, paní Čchen Čen-ping (Chen Zhenping) je na svobodě. Obdrželi jsme dopis od její dcery, paní Zhaoyu Jin z Finska, že se její matce podařilo uprchnout. Zároveň nám v dopise děkovala za podporu, kterou její matka od vás všech dostala.

23.6.2015

Dobrá zpráva z Bahrajnu: Ebarhím Šaríf je na svobodě