1 milion podpisů pro Raífa!

Ve čtvrtek 5. 2. jsme velvyslanectví Saúdské Arábie předali dopisy a petice vyzývající k propuštění bloggera Raífa Badawího, podepsané více než 7500 lidmi z Česka včetně Vás. Kampaně na Raífovu podporu probíhají v mnoha dalších zemích a jeho případ byl také součástí celosvětové akce „Maraton psaní dopisů“ – celkem už Raífovi vyjádřil podporu více než milion lidí!

7.6.2015

Špatné zprávy - Raífa čeká další bičování

30.7.2015

Předání i Vaší petice přímo v Mexiku!

V termínu 18. - 20 srpna proběhne v mexické Sonoře konference o mučení za účasti generálního prokurátora, kterému budou den před zahájením předány petice z celého světa včetné podpisů z České republiky.

23.6.2015

Raíf Badawí: Tajnosti, libovůle a napětí – spravedlnost na saúdský způsob

Amnesty International vede kampaň za propuštění Raífa od doby, kdy byl v roce 2012 zatčen. Od zbičování v lednu se připojilo více než milion aktivistů, novinářů a politiků, kteří volají po ukončení hrůzy a po okamžitém propuštění.

22.6.2015

Nesnesitelná muka mojí rodiny – jak se srovnávám s bičováním mého manžela

Dopis manželky vězněného bloggera Raífa Badawího, odsouzeného na 10 let a tisíc ran bičem. Ensaf Hajdarová emigrovala do Kanady a zasazuje se za propuštění svého manžela, aktivisty bojujícího za svobodu slova v Saúdské Arábii.