Příbuzní zadržených aktivistů se setkali s týmem Amnesty

Manželka Ebrahima Sharifa, syna Hassana Mshaima, sdělila Amnesty: „Děkujeme Amnesty International. Bahrajn se netěší mezinárodnímu zájmu, a já doufám, že Amnesty bude pokračovat v budování povědomí o situaci v Bahrajnu. Stále máme oběti, vězeňské podmínky nejsou lepší a věznice jsou přeplněné, takže cokoliv, s čím Amnesty může pomoci, je pro nás moc důležité. Máme hluboký respekt, obdiv a uznání vůči zaměstnancům a členům Amnesty International.“
Syn Hassana Mshima bahrajnskému týmu vypověděl, že od ledna je jeho otci poskytována každý týden fyzioterapie.
Syn Hassana Jawada přesto hodnotí zdravotní stav otce jako velmi špatný. V důsledku mučení prý stále trpí závratěmi a není schopen sedět déle jak 20 minut. „Jsem velmi šťastný a vděčný za práci Amnesty International a modlím se za obránce lidských práv. Doufám, že příště se setkáme za lepší situace v oblasti lidských práv a posílám velmi přátelské pozdravy pracovníkům Amnesty, týmu v Bahrajnu i všem dalším,“ uvedl Hassanův syn.