PHYOE PHYOE AUNG VZKAZUJE AMNESTY: NEVZDÁVEJME TO!

  Článek

Barmská vysokoškolačka se nebála protestovat proti omezování akademické svobody. Teď je ve vězení. V únoru 2015 organizovala studentská unie, kterou vede, pochod napříč zemí. Měl končit v Yangonu. Studenty ale zastavili při opouštění Letpadanu v centrální Barmě.

Barmská vysokoškolačka se nebála protestovat proti omezování akademické svobody. Teď je ve vězení. V únoru 2015 organizovala studentská unie, kterou vede, pochod napříč zemí. Měl končit v Rangúnu. Studenty ale zastavili při opouštění Letpadanu v centrální Barmě.

Vyjednávání přerušila policie, která začala aktivisty včetně Aung bít. Okolo sta protestujících bylo zadrženo za různé trestné činy (např. nezákonné sdružování nebo vzpouru). Přinejmenším 70 odsouzených včetně Aung zůstává ve vězení a hrozí jim trest odnětí svobody na devět let.

Celý svět za Aung ní bojoval dopisy v akci Maraton psaní dopisů. Ví o tom. Její rodiče dostali možnost si s ní v úterý promluvit u výslechu u soudu a ona přes ně poslala následující poděkování:

"Dopisy, které dostávám, jsou pro mě velkou motivací k tomu, abych pokračovala v naší práci. Díky nim už vím, že svět se na nás dívá a zdraví nás – nejsme sami.

Děkuji moc všem, že podporují mě a naše hnutí. I když pořád nevidíme žádné změny v činnosti vlády, tohle možná bude mít vliv na jejich myšlení.

Lidé mi poslali inspirativní dopisy, listy plné podpory, vzkazy o krásných zvířatech a svých domácích mazlíčcích, texty o svých nádherných zemích nebo pěkné básničky.

Vaše dopisy nejsou jen dopisy, ale jsou to také velké dárky a ohromná podpora nejen pro studenty, ale také pro budoucnost Barmy. DĚKUJI!"

Aktuální petice

  Myanmar

Zatýkání, mučení a věznění protestujících, nálety na civilisty nebo obnovené popravy. Situace v Myanmaru se nezlepšila. Pomůžete?

Myanmarská armáda je u moci od vojenského převratu v únoru 2021. V zemi bylo obnoveno provádění poprav a nejméně 16 000 lidí bylo zatčeno. Letecké nálety proti skupinám obyvatelstva způsobily smrt více než 2 300 civilistů a donutily statisíce lidí k opuštění svých domovů. Zahraniční společnosti nadále dováží do země letecké palivo, které armáda zneužívá pro letecké údery. Přidejte se k petici a požadujte zesílení tlaku mezinárodního společenství na Myanmar.

 

Aktuální počet podpisů: 1769 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...