Sergej Krivov a další lidé stále vězněni

Poslední vývoj a rekapitulace strategie a aktivit v kampani
4. února 2016
Poslední vývoj a rekapitulace strategie a aktivit v kampani
25. prosince byl Andrej Barabanov propuštěn z trestní kolonie IK-6 v Rjazaňské oblasti. Odsouzen byl v březnu 2014 na 3 roky a 7 měsíců. Jeho spoluobviněný, Sergej Krivov, je stále ve výkonu trestu.
Prosím pokračujte v podpoře Sergeje Krivova a apelujte prostřednictvím naší kampaně na generálního prokurátora.
Sergej Krivov není posledním z vězněných v případu z Blatného náměstí. Případ je stále otevřen a dalším lidem se nedaří dostat se ze spárů nespravedlnosti. Aleksej Gaskarov, Dmitrij Iševský, Sergj Udalcov a Konstantin Razvozžajev jsou stále ve výkonu trestu v souvislosti s událostmi ze dne 6. května 2012. Alexandru Margolinovi, zmíněném v jedné z předchozích aktualizací, bylo uděleno podmínečné propuštění ke dni 29. lednu 2016.
Dne 22. prosince 2015 byl třiatřicátý obžalovaný, Ivan Nepomnyšych, odsouzen na dva roky a šest měsíců v trestní kolonii. Dmitrije Buchenkova, který tvrdí, že 6. května 2012 ani nebyl v Moskvě, zadrželi 2. prosince 2015 a v současné době je ve vazbě na dobu vyšetřování před zahájením soudního řízení.

Původní zdroj: Poslední vývoj a rekapitulace strategie a aktivit v kampani