Albert Woodfox propuštěn po 43 letech!

Úspěch

V pátek 19. 2. byl Albert Woodfox po 43 letech propuštěn na svobodu. Do boje za jeho propuštění se zapojily desítky sekcí Amnesty International po celém světě včetně České republiky v rámci Maratonu psaní dopisů 2015.

V roce 1973 byl obviněn z vraždy člena vězeňské stráže. Denně trávil 23 hodin o samotě v malé cele s omezeným přístupem k osobnímu majetku, četbě, právní ochraně, práci nebo návštěvám. Mimo celu mohl cvičit pouze tři hodiny týdně. Usvědčení Alberta Woodfoxe bylo soudem již třikrát vyvráceno. V červnu 2015 soudce potvrdil jeho propuštění, Woodfox ale až do pátku zůstával ve vězení díky snažení generálního prokurátora státu Louisiana.

Děkujeme všem vám, kdo jste se do boje za propuštění Alberta zapojili! Zpráva o propuštění od americké sekce Amnesty International je k přečtení zde - http://www.amnestyusa.org/news/press-releases/amnesty-international-usa-woodfox-s-release-long-overdue

18.1.2016

Dopis od Alberta Woodfoxe

Děkovný dopis Alberta Woodfoxe

31.8.2016

Fred a Yves volní!

Fred Bauma a Yves Makwambala byli s dalšími aktivisty propuštěni 27. srpna, přičemž jim původně hrozil trest smrti.

21.4.2016

Maraton psaní dopisů 2015: dopad na lidská práva

4.4.2016

Čtyři členové NIDA propuštěni z vězení