Art for Amnesty: Svíčky už i na oblečení pro vás!

Moderní módní e-shop ZOOT začal prodávat ve své charitativní kolekci oblečení inspirované logem Amnesty International.

Nová DOBRO kolekce vznikla na podporu našeho projektu Art for Amnesty

Ten je spojením úsilí a solidarity předních českých výtvarníků, kteří se přihlásili k ochraně nespravedlivě vězněných a mučených. Umělci kampani věnují svá díla a výtěžek z jejich prodeje putuje na podporu lidskoprávní práce Amnesty International.

PASTA ONER, který se na projektu svou prací podílí, o Art for Amnesty říká: Když sleduju atmosféru dnešní doby, vzrůstající radikalizaci společnosti, xenofobii a výzvy k nenávisti, jde z toho na mně strach. Není nadále možné mlčet. Člověk, který mlčí a jen z povzdálí pozoruje zlo páchané kolem něj, se stává jeho spolupachatelem. Proto podporuju Amnesty International, organizaci, která za lidská práva ve světě bojuje už bezmála 60 let. Navíc mě oslovuje propojeni lidskoprávní tématiky a umění. Umění vždy mělo sílu formovat náladu ve společnosti. A jinak tomu není ani dnes.

Chcete se podívat? A případně podpořit svěžím jarním kouskem svůj šatník? Nebo si pořídit třeba plakát? TAK DO TOHO!

8.9.2016

STÁŽ: Lektor/ka vzdělávacích programů na školách

Hledáme stážistu/ku, který/á se stane součástí vzdělávacího projektu na středních školách

2.11.2016

Amnesty slaví 25 let v Česku - třeba i novinami!

Přečtěte si občasník o novinkách i historii Amnesty, který připravují aktivisti z Brna!

29.12.2015

„Hlavně nikomu neříkejte, co si má myslet.“

"Když se mě známí ptají, copak to vlastně u Amnesty dělám, většinou popíšu FAIR PLAY jako sérii workshopů. „Takže nějaký interaktivní přednášky?“ ptá se většina lidí. Ne, nikdy!" Co vlastně dělá lektor projektu FAIR PLAY se dozvíte v následujícím článku lektorky Karolíny.

13.10.2015

Otázky a odpovědi o migraci

Vše, co byste měli vědět o migraci, na jednom místě.