Pozitivní krok úřadů v Burkině Faso ke změně situace

Úspěch

V rámci Maratonu psaní dopisů došlo k úžasným 502,601 akcím k případu dívek nucených do manželství v Burkině Faso a tato aktivita nezůstala nepovšimnuta – úřady v Burkině Faso podnikly vážné kroky ke změně situace. Ministerstvo spravedlnosti, lidských práv a občanské podpory přiznalo 23. února 2016 tisku, že dostávalo obrovské množství korespondence z celého světa volající po ukončení sňatků dětí a uzavírání nucených manželství. Zároveň ohlásilo, že řešení tohoto problému bude prioritou nové vlády. Vláda míní zvýšit minimální věk pro legální sňatek na 18 let a lépe definovat nucené manželství v trestním zákoníku.

Ačkoliv jde o pozitivní krok, je třeba udělat více a podnikat další kroky, dokud cíle nebudou zcela splněny.

18.7.2016

Vyjádření Samsungu k problematice dětské práce v Demokratické republice Kongo

Minulý měsíc zveřejnil Samsung Electronics a jeho dceřiná společnost, Samsung SDI, zprávu o udržitelnosti, ve které přímo i nepřímo zmiňuje zprávu Amnesty International "Pro tohle umíráme: Porušování lidských práv v Demokratické republice Kongo". Slibuje v ní situaci důkladně prozkoumat a zveřejnit zprávu do konce roku.

29.6.2016

Kampaň Ne v mém telefonu! První úspěchy - i díky Vám

Získali jsme stovky podpisů, obešli obchody a poslali dopisy firmám. První reakce na sebe nenechaly čekat...

12.6.2016

Ne v mém telefonu!

Amnesty International ČR u příležitosti SVĚTOVÉHO DNE PROTI DĚTSKÉ PRÁCI upozornila na děti, které v Demokratické republice Kongo těží kobalt používaný třeba do baterií chytrých telefonů věhlasných značek.

6.4.2016

Rozšíření zákona o partnerství v Řecku