Oleg Sencov a Oleksandr Kolčenko převezeni do vězění

  Článek

Oleg Sencov byl 17. března převezen do vězení SIZO-1 ve městě Jakutsk v severovýchodní části Ruska, na řece Leně. Jakutsk je známý svým extrémním počasím (od +40 stupňů v létě do -40 stupňů v zimě, která obvykle trvá od října do dubna). Je tam období “bílých nocí”, když slunce v letní sezóně nezapadá, avšak v prosinci denní světlo může trvat jen tři nebo čtyři hodiny.

Oleksandr Kolčenko byl 1. března převezen do trestanecké kolonie ve městě Kopeysk, Čeljabinská oblast.

Oleg Sentsov byl odsouzen na 20 let do vězení a Oleksandr Kolčenko dostal trest 10 let vězení. Tresty obou mužů byly 24. listopadu 2015 potvrzeny Nejvyšším soudem Ruské federace.

Aktuální petice

  Rusko

Zdravotní sestřička z Krymu si odpykává sedmiletý trest, hrozí jí další vězení za vlastizradu a nutně potřebuje lékařskou péči. Pomůžete?

Irina Danilovič (Irina Danilovich) je zdravotní sestra z Ruskem okupovaného Krymu. Otevřeně kritizovala systém zdravotní péče na Krymu a odsuzovala politicky motivované stíhání obránců lidských práv. Za to byla ve vykonstruovaném procesu odsouzena k sedmi letům vězení. Ve vězení je jí odpírána zdravotní péče a její zdravotní stav je vážný. Pomozte jí podpisem petice.

 

Aktuální počet podpisů: 1172 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...