Amnesty na NGO Marketu 2016

Letošní bonus – Živá knihovna s aktivisty a zaměstnanci Amnesty!

I letos najdete na NGO Marketu v pražském Foru Karlín 27. dubna stánek Amnesty International.

Vedle klasických informačních materiálů o naší lidskoprávní práci, petic za nespravedlivě vězněné nebo propagačních Amnesty předmětů tam letos najdete i velkou novinku – Živou knihovnu Amnesty!

Cca od 3 do 5 odpoledne nám bude patřit „Místnost číslo 3“, kde proběhne živá knihovna. Co to je? Vzdělávací metoda, která umožňuje zajímavé setkání lidí, kteří by se v běžném životě nesetkali. Účastníci knihovny si mohou místo knížek „půjčit“ osobu se zajímavým životním příběhem, se kterou by si v reálném životě pravděpodobně nepopovídali, a zeptat se jí na všechno, co je zajímá. To všechno v malé skupince maximálně 6 čtenářů - takže nečekejte žádnou přednášku! 

Na většině knihoven, které Amnesty International v ČR pořádá, jsou tzv. živými knihami příslušníci různých menšin žijících v České republice. Knihovna na NGO Marketu je speciální, protože tu budou hrát roli živých knih hlavně aktivisti a dobrovolní lektoři Amnesty. Živou knihou se tak stane i předseda naší správní rady Libor Marek, vedoucí kampaňového oddělení Martin Balcar nebo dobrovolná lektorka Karolína Kašparová.

Zajímáte se o dobrovolnictví nebo stáž v Amnesty a chtěli byste se o tom dozvědět víc? Přijďte si o tom popovídat přímo se stážisty a aktivisty, kteří v Amnesty působí. Zajímá vás, co Amnesty vlastně dělá a jak funguje? Přijďte to probrat se členem naší správní rady.

Zaujal vás koncept živých knihoven? Zjistěte víc…

Dejte nám vědět, jestli dorazíte na Facebooku.

Těšíme se na vás!

Vaše Amnesty

9.12.2016

Dolma Tso propuštěna!

Po třech letech věznění byla Dolma Tso 4. prosince 2016 propuštěna.

2.11.2016

Brno a spol.

Co dělá a jak se má Brno? A co ostatní? :) Prezentace pro kancelář říjen 2016.

19.5.2016

Maraton psaní dopisů na Gymnáziu Jana Keplera

Studenti Gymnázia Jana Keplera upořádali druhý květnový týden akci s názvem "Den s Amnesty", v rámci kterého podepisovali dopisy za nespravedlivě vězněné.

24.3.2016

Valná hromada Amnesty se blíží, přijďte!

Sejdeme se o víkendu 9. - 10. dubna v pražském Hubu na Smíchově. Přijde například i ázerbajdžánský aktivista a AI vězeň svědomí Zaur Gurbanli!