Salah al-Khawaja propuštěn, Ebrahím Šaríf zase ve vězení

Vězeň svědomí a jeden ze třinácti opozičních aktivistů, Salah al-Khawaja (bratr Abdulhadi al-Khawaja) byl 19. března 2016 propuštěn z vězení poté, co si odseděl pětiletý trest. Ostatních 12 opozičních aktivistů si stále odpykávají tresty ve vězení.

Ebrahím Šaríf byl 12. července 2015 zase zatčen, necelý měsíc poté, co  z vězení byl propuštěn. Vyptávali se ho na jeho projev na veřejném shromáždění 10. července 2015, kde mluvil o nutnosti změny v Bahrajnu, zdůraznil závazek politické opozice k nenásilí a vyzval vládu, aby představila klíčové ekonomické reformy, které zabrání dalšímu bankrotu. 13. července 2015 byl obviněn z "podněcování k nenávisti a pohrdání režimem" a "podněcování ke svržení režimu sílou a nezákonnými prostředky", což on popřel. Pokud bude uznán vinným, hrozí mu až 13 let ve vězení.

23.11.2015

Arif Junus propuštěn z vězení ze zdravotních důvodů

23.6.2015

Dobrá zpráva z Bahrajnu: Ebarhím Šaríf je na svobodě

8.1.2016

Marwan propuštěn

Student Marwan byl propuštěn na svobodu 17. prosince 2015, kdy mu původní trest byl snížen na dva měsíce.

24.12.2015

Vitiško propuštěn na svobodu