Výsledky kampaně Jsme v jednom týmu - i díky vám!

Úspěch

Desítky vzkazů, tisíce podpisů, zájem médií a především - viditelnost pro ruské ochránce lidských práv!

Mistrovství světa v ledním hokeji skončilo. Moc vám všem děkujeme, že jste se přidali - byly to prima akce.

Pár čísel

Fotky, články, reportáže

O akcích informovala řada médií:O potřebě podpory mluvil na DVTV Martin Balcar, vedoucí kampaně, zajímavou reportáž v souvislostech komentovanou z pozice mezinárodního práva uvedla Česká televize - v čase od 15:25.

Má to všechno smysl?

Má. Reakce od ochránců lidských práv z Ruska mluví za vše, zajímavé je i to, že na každý náš dopis odpovídá ruská generální prokuratura - ne vždy uspokojivě, podpisy se ale zabývá - viz obrázek z případu Jekatěriny Vologženinové.

Reakce ruské generální prokuratury na petice za propuštění  Jekatěriny  Vologženinové

Co dál?

Kampaň bude pokračovat na letních festivalech i na stránkách Amnesty International.

Kompletní informace o porušování lidských práv v Rusku najdete zde.

Další reakce, komentáře a fotky najdete na našem Facebooku.

18.7.2016

Vyjádření Samsungu k problematice dětské práce v Demokratické republice Kongo

Minulý měsíc zveřejnil Samsung Electronics a jeho dceřiná společnost, Samsung SDI, zprávu o udržitelnosti, ve které přímo i nepřímo zmiňuje zprávu Amnesty International "Pro tohle umíráme: Porušování lidských práv v Demokratické republice Kongo". Slibuje v ní situaci důkladně prozkoumat a zveřejnit zprávu do konce roku.

14.3.2016

Výsledky maratonu psaní dopisů

9.4.2016

Zpráva o činnosti české Amnesty je tu!

U příležitosti valné hromady vydáváme Zprávu o činnosti Amnesty International ČR v roce 2015.

5.2.2016

Delegace Amnesty International navštívila Yecenii