Živá knihovna Amnesty na Foru 2000

Přijďte si zažít na vlastní kůži unikátní vzdělávací projekt Amnesty International – živou knihovnu!
Jde o metodu živých diskusí v malých skupinkách, kdy jsou namísto obyčejných knih k půjčení osoby se zajímavým životním příběhem, se kterými byste si v reálném životě třeba nikdy nepopovídali. „Knihy“ jsou příslušníci menšin žijících u nás - osobnosti různých etnik, sexuálních orientací, náboženství, profesí nebo životních stylů.

V Evropském domě se můžete potkat a popovídat si třeba s gayem Vítkem, muslimem z Tunisu Hatemem, bezdomovcem Slávkem, asexuálkou Janou nebo Natálkou s Aspergerovým syndromem.

Živá knihovna je vzdělávací projekt, kterým se Amnesty snaží o prevenci diskriminace, rasismu, xenofobie a extremismu na školách. Nenásilnou a neotřelou formou napomáhá překonání strachu z neznámého, nabourává zažité stereotypy a dává možnost získat vlastní zkušenost..

Na programu je několik dvacetiminutových čtení, na která není potřeba se nijak rezervovat. Zkrátka přijdete a s pomocí našich knihovníků si vyberete „knížku“, která vás zajímá. Všichni aktéři mluví česky, ale i pro anglicky mluvící bude připraveno několik tlumočníků.

Veřejných živých knihoven Amnesty během roku příliš mnoho nepotkáte, většinou probíhají v lavicích základních a středních škol, tak nepropásněte jedinečnou šanci a přijďte číst!

Poslední čtení začne ve 12:45.

30.4.2016

Přes 600 studentů se během 2 let potkalo s Amnesty živou knížkou.

Projekt "Živé knihovny Amnesty International – čtením k otevřenosti" je u konce, lidskoprávní vzdělávání v Amnesty ale jede dál.

10.12.2015

Živá knihovna, komiksy i muzika v Brně!

6.6.2015

Ghettofest opět s Živou knihovnou

1.3.2016

Amnesty na NGO Marketu 2016

Letošní bonus – Živá knihovna s aktivisty a zaměstnanci Amnesty!