© Startaê Team, Unsplash

Debata nad strategií Amnesty 2016-19

Článek

publikován 25.5.2015

Jak už mnozí z vás vědí z valné hromady Amnesty, blíží se uzávěrka konzultací a připomínek ke Globálním cílům Amnesty International 2016-2019. Jejich schvalování proběhne v srpnu na mezinárodní valné hromadě a my máme poslední šanci poslat nyní zpětnou vazbu do Londýna. Těm z vás, kteří se o globální strategii zajímají, bychom rádi nabídli možnost zpětné vazby i k druhé verzi dokumentu „Strategické cíle“.

Hlavní okruhy naší diskuze by mohly kopírovat 5 oblastí navrhované strategie, konkrétně:

• Zajištění povědomí o právech

• Zajištění práv pro všechny

• Reagování na krizové situace

• Zajištění zodpovědnosti

• Maximalizace zdrojů a účasti podporovatelů

Podle zájmu zúčastněných samozřejmě můžeme přizpůsobit hlavní zaměření diskuze. Více detailů o jednotlivých oblastech najdete v přiložených souborech. Očekávaný výstup z jednání bude doporučení nebo komentáře k vybraným částem Strategických cílů, které následně sloučíme (jako během prvního kola) se zpětnou vazbou od správní rady i od kanceláře, než pošleme finální zpětnou vazbu do Londýna.

K poskytnutí zpětné vazby bych rád navrhl následující možnosti:

• osobní setkání v kanceláři Amnesty (Provaznická 3, Praha) 25.5. od 18:00

• skype konzultaci podle časových možností zainteresovaných

• písemné vyjádření, pokud nebudete mít možnost se zúčastnit ani osobního setkání ani skypu.

V příloze najdete Strategické cíle aktualizované na základě zpětné vazby z prvního kola a k tomu průvodní dopis od Salila, našeho generálního tajemníka, a Nicole, předsedkyně Mezinárodní správní rady.

Dejte, prosím, vědět, jestli se plánujete zúčastnit jedné z navrhovaných akcí, nebo ne.

Zdraví

Mark Martin

ředitel Amnesty International ČR

Aktuální petice

Rusko

Ukrajinský lidskoprávní aktivista válečným zajatcem Ruska. Pomůžete Maksymovi Butkevyčovi?

Maksym Butkevyč se jako dobrovolník přidal k ukrajinské armádě, aby bránil svoji vlast. V červenci 2022 se stal ruským válečným zajatcem. Od té doby je odstřižen od světa a ruská média proti němu vedou očerňovací kampaň. V březnu 2023 byl odsouzen v nespravedlivém soudním procesu k třinácti letům vězení za údajné válečné zločiny. Podepište petici a připojte se k boji za jeho okamžité propuštění.

Aktuální počet podpisů: 2205 Náš cíl: 3000

Podepíšu