Seminář pro pedagogy už brzy!

Seminář pro pedagogy zaměřený na problematiku lidských práv, diskriminace a rasismu

Anotace kurzu:

Seminář je rozdělen na dvě provázané části. První se týká tematiky lidských práv a poskytuje prohloubení informací o konceptu lidských práv, stejně jako materiály a metodiky usnadňující jejich interaktivní začlenění do výuky.

V navazující části reagujeme na poptávku pedagogů po semináři, který by je informačně, argumentačně a metodologicky vybavil k efektivním reakcím na nesnášenlivé projevy studentů a dodal jim inspiraci a materiály, jak s těmito tématy pracovat. Součástí semináře je i Živá knihovna, v rámci níž se účastníci setkají se zástupci menšin žijících v ČR a v praxi si vyzkouší, jak fungují stereotypy a jak s nimi lze efektivně pracovat. Prostor je věnován také dosavadním zkušenostem účastníků a jejich sdílení.

Termín konání kurzu: čtvrtek 19. 3. 2015, 9 – 18 hod.

Místo konání: Praha (konkrétní místo bude přihlášeným účastníkům upřesněno)

Cena: seminář je pro aktivní pedagogy zdarma.

Pro koho je seminář určen: ZŠ, SŠ, VŠ pedagogové (na aprobaci nezáleží), studenti pedagogiky. Z jedné školy se může přihlásit i více zájemců.

Lektoři: Tým Amnesty International pro vzdělávání k lidským právům (více než 7letá zkušenost s programy pro střední a základní školy a se vzděláváním pedagogů).

Přihlášky: NAJDETE V PŘÍLOZE.

Zájemci se mohou hlásit do 9. 3. 2015, a to zasláním přihlášky na e-mailovou adresu sarka.antosova@amnesty.cz Další informace: Telefonicky na číslech 725 125 020, 224 243 601, e-mailem na adrese sarka.antosova@amnesty.cz, kontaktní osoba: Mgr. Šárka Antošová

17.8.2015

Prázdninové školení pedagogů o lidských právech

30.4.2016

Přes 600 studentů se během 2 let potkalo s Amnesty živou knížkou.

Projekt "Živé knihovny Amnesty International – čtením k otevřenosti" je u konce, lidskoprávní vzdělávání v Amnesty ale jede dál.

30.4.2016

Nové metodiky i lépe proškolení lektoři díky norskému grantu

Doplňkový grant k projektu „Živé knihovny AI – čtením k otevřenosti“ umožnil další posun ve vzdělávací práci české Amnesty.