Filmový klub o Tibetu

  Článek

publikován 9.3.2015

© Raimond Klavins, Unsplash

Rádi bychom Vás pozvali na další promítání Filmového klubu AI, kterým se zapojíme do Festivalu Pro Tibet

9. března v 19:30, Večerní kavárna Souterrain, Bělehradská 82, Praha

 

Goodbye Tibet

Maria Blumencron /Německo /2010 /90 min

Horský průsmyk na hranicích mezi Tibetem a Nepálem je pro tisíce tibetských uprchlíků brána ke svobodě. Film Good Bye Tibet je příběhem Kelsanga Jigmeho, legendě mezi tibetskými převaděči, který pomohl mnoha tibetských uprchlíkům překročit zrádný horský průsmyk. A také je to příběh šestí dětí, které rodiče před mnoha lety poslali za svobodou a sami zůstali v Tibetu. Je to příběh o vězení a utrpení – a o lásce, která přesahuje i vysoké hory. A konečně je to také příběh o vztazích, který se vytvářel celou dobu, co byli spolu – dětí, jejich matek, Kelsanga a dalších převaděčů a také autorky filmu. Ukazuje, jak se v osudu zrcadlí sny, naděje a síla lidí, kultury a náboženství.

Vstupné: dobrovolné

Aktuální petice

  Rusko

Ukrajinský lidskoprávní aktivista válečným zajatcem Ruska. Pomůžete Maksymovi Butkevyčovi?

Maksym Butkevyč se jako dobrovolník přidal k ukrajinské armádě, aby bránil svoji vlast. V červenci 2022 se stal ruským válečným zajatcem. Od té doby je odstřižen od světa a ruská média proti němu vedou očerňovací kampaň. V březnu 2023 byl odsouzen v nespravedlivém soudním procesu k třinácti letům vězení za údajné válečné zločiny. Podepište petici a připojte se k boji za jeho okamžité propuštění.

 

Aktuální počet podpisů: 2204 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...