Forum 2000 letos nabídne dvě přednášky ve spolupráci s Amnesty International

  Článek

Přijďte na panel o demokratizaci Číny nebo vězních svědomí UŽ DNES!

Ve dnech 13. a 14. října proběhne v Praze opět konference Forum 2000, letos s podtitulem Nespokojená demokracie: čtvrt století od železné opony a Tchien-an-menu. Amnesty International ČR připravila při té příležitosti 2 panelové diskuse, které obě proběhnou v pondělí 13. října v Evropském domě v Jungmannově ulici v Praze. Na tyto přednášky NENÍ POTŘEBA se registrovat.

Ve 14 hodin začne debata s názvem „Demokracie v Číně - chiméra či reálná možnost?“.

Jaká je situace v Číně 25 let od krvavě potlačeného povstání na Náměstí Nebeského klidu, jakou roli hrají v zemi lidská práva nebo jak stabilní je současný komunistický režim?

Hosty moderátorky Kateřiny Procházkové (bývalé zpravodajky ČRo v Asii) budou disident Yang Jianli, Zhang Quanfan, Murong Xuecun a Olga Lomová.

V 17:30 se můžete těšit na panelovou diskusi "Vězni svědomí: Odpor proti porušování lidských práv napříč kontexty a generacemi."

Exkluzivní hosté jako Ales Běljackij, Američan Jared Genser nebo Kubánci Antonio Rodiles, Manuel Cuesta Morúa a René de Jesús Gómez Manzano budou diskutovat vzdor proti porušování lidských práv, jeho vliv na individuální i kolektivní osudy, vztah lidských práv, odporu proti jejich porušování a demokracie nebo různá specifika vzdoru v prostoru a čase.

Pro více informací o konferenci, jejím programu a potvrzených delegátech prosím navštivte webové stránky Fora 2000.

Aktuální petice

  Česká republika

Lidská práva a principy právního státu musejí být v Evropě chráněny

Lidé v Maďarsku a Polsku čelí v čím dál větší míře omezování svobody projevu, cenzuře médií, omezování nezávislosti soudů, útokům na příslušníky menšin a dalšímu porušování lidských práv nebo oslabování demokratických hodnot.

 

Aktuální počet podpisů: 3241 Náš cíl: 3500

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...