Prague Pride 2016 s Amnesty

Živá knihovna, průvod i promítání Amnesty video dokumentu.

UPDATE: Chcete se podívat, jak Prague Pride v podání Amnesty vypadal? Desítky fotek najdete v našem facebookovém albu!

Amnesty International se i letos zapojuje do festivalu Prague Pride, opět v ještě větší míře než v loňském roce. Podpořit LGBT+ komunitu v jejích právech se chystáme na několika frontách:

Živá knihovna – nesuď knihu podle obalu a přijď si v pátek povídat

V pátek 12. srpna v 15:30 začne v cípu Střeleckého ostrova dvouhodinový maraton „čtení v živé knihovně“. Je to prostor umožňující setkání lidí, kteří by se v běžném životě třeba nepotkali. Můžete se pobavit se zajímavou osobou z řad českých menšin (Romové, LGBT+, migranti, hendikepovaní) a zeptat se jí na všechno, co vás zajímá. To všechno v malé skupince maximálně 6 čtenářů – takže nečekejte žádnou přednášku!

V sobotu v průvodu

Žlutočerné logo se svíčkou Amnesty bude v průvodu zastřešovat všechny, kdo se připojí k naší výpravě. I v sobotu využijeme živých knížek a jejich životních zkušeností v podobě krátkých sloganů o lásce, která je mottem celého letošního Pridu. Nebude chybět tematický bodypainting nebo alegorický vůz plný lásky, hudby a duhového merchandisingu.

Na stánku jako v obýváku!

V Amnesty stánku na Letné připravíme příjemné posezení a promítání LGBT+ dokumentu, který je highlightem nedávno spuštěné kampaně Neboj se taky mluvit. Videa vypráví nevšední životní příběhy desítky lidí, kteří odpovídají na otázku: „Jaká událost tě v tvém LGBT+ životě nejvíce ovlivnila a formovala?” Projekt dodává lidem odvahu veřejně mluvit o své sexuální orientaci a identitě. Smysl jednotlivých příběhů každého z protagonistů dokumentu skvěle zachytil indický fotograf Rishabh Kaul. U stánku bude k vidění i výstava s jeho snímky. Chybět nebude ani fotokoutek a petice za LGBT+ lidi, kterým jsou upírána jejich práva – třeba za Rosmita Mantilu, prvního otevřeného homosexuála zvoleného do venezuelského parlamentu, který je ve vazbě.

19.5.2016

Maraton psaní dopisů na Gymnáziu Jana Keplera

Studenti Gymnázia Jana Keplera upořádali druhý květnový týden akci s názvem "Den s Amnesty", v rámci kterého podepisovali dopisy za nespravedlivě vězněné.

24.3.2016

Valná hromada Amnesty se blíží, přijďte!

Sejdeme se o víkendu 9. - 10. dubna v pražském Hubu na Smíchově. Přijde například i ázerbajdžánský aktivista a AI vězeň svědomí Zaur Gurbanli!

14.12.2015

Vánoční loterie a kvíz!