Pro a proti - rozhlasový duel

Stav českého exportu zbraní a lidská práva byla tématem Pro a proti, o kterém hovořil prezident České asociace obranného a bezpečnostního průmyslu Jiří Hynek a vedoucí kampaně české pobočky Amnesty International Martin Balcar na ČRo Plus. Moderuje Tomáš Pavlíček.

9.7.2015

I MÉNĚ LETÁLNÍ ZBRANĚ MOHOU ZABÍJET

V roce 1990 schválilo OSN Základní principy použití síly a střelných zbraní příslušníky orgánů činných v trestním řízení.

16.6.2015

OBCHOD S NÁSTROJI NA MUČENÍ A MEZERY V REGULACI EU: Alarmující praktiky taky v České republice

V květnu 2015 vydala Amnesty International ve spolupráci s nezávislou anglickou výzkumnou organizací The Omega Research Foundation zprávu s názvem Grasping the Nettle: Ending Europe’s Trade in Execution and Torture Technology. Publikace se zaměřuje na konkrétní aspekt problematiky obchodu se zbraněmi a podobným zbožím, zejména na regulaci Evropské unie, které se týkají nástrojů na mučení a popravy. Diskuze na obdobná témata je obzvlášť relevantní, jelikož 28. května zahájil Evropský parlament novou debatu ohledně kontroly obchodu s nástroji na mučení.

10.6.2015

Smrtící spirála násilí: rok poté, co Islámský stát pohltil Irák

Amnesty představuje interaktivní mapu událostí uplynulého roku v Iráku.

27.5.2015

Gaza: Hamás během konfliktu v roce 2014 mučil a popravoval Palestince bez soudu

Hamás uskutečnil brutální sérii únosů, mučení a nezákonného zabíjení Palestinců, které obvinil ze spolupráce s Izraelem a dalšími stranami konfliktu.