V Ženevě startuje konference o Sýrii. Amnesty apeluje na účastníky.

Sedm světových organizací vydalo společné prohlášení k Sýrii.

„Syrská vláda se dnes poprvé setkává s reprezentanty opozice. Doufejme, že je to první krok k trvalému míru v zemi.

Mezitím miliony Syřanů trpí už druhou zimu mimo své domovy. Polovina země je teď závislá na humanitární pomoci, miliony lidí stále nemají přístup k základní péči. V některých oblastech se šíří hladomor a nemoci. Současná situace je neúnosná a má daleko k základním normám civilizovaného světa. Vyjednat mír bude složité. Ale zavázat se zajistit to, aby humanitární pomoc zastihla všechny, kdo jí potřebují, by složité být nemělo.

Jako koalice světových největších humanitárních a lidskoprávních organizací vyzýváme mezinárodní společenství, aby se postavilo na stranu lidí v Sýrii, kteří prožívají nejhorší humanitární krizi naší doby.

Reputace Spojených národů a členských států Rady bezpečnosti je v ohrožení, pokud nedokáží převzít odpovědnost k ukončení téhle krize a nezajistí, že humanitární pomoc bude včasná a účinná.“

Podepsáni:

• Salil Shetty, Gemnerální tajemník, Amnesty International

• Helene Gayle, CEO, CARE USA

• Ken Roth, Executive Director, Human Rights Watch

• Neal Keny-Guyer, CEO, Mercy Corps

• Winnie Byanyima, Executive Director, Oxfam International

• Jasmine Whitbread, CEO, Save the Children International

• Kevin Jenkins, President, World Vision

Chcete se připojit k pomoci Sýrii? Můžete prostřednictvím naší URGENTNÍ AKCE!

29.2.2016

Teď proměňte své sliby v činy, vyzývají nevládky lídry z dárcovské konference

Konsorcium nevládních organizací k dárcovské konferenci "Supporting Syria"