Ukrajinský parlament zrušil kontroverzní zákony, policejní násilí ale nekončí

Petici s výzvou za zrušení zákonů ohrožujících svobodu projevu a shromažďování jsme poslali ukrajinskému prezidentovi Viktoru Janukovyčovi a velvyslanci Ukrajiny v ČR Borysi Zajčukovi. Vzhledem k aktuální situaci na Ukrajině ale podpisy sbíráme dál. Vyzýváme ukrajinskou vládu k ukončení policejního násilí a k nestrannému a nezávislému vyšetření policejního násilí při zásazích proti pokojným demonstrantům. Žádáme také o řádné potrestání viníků. Ukrajinský parlament dnes navíc nedávno přijaté kontroverzní zákony zrušil. Zákony, které platily jen pár dnů se staly terčem kritiky ukrajinské veřejnosti nebo Evropské unie.

12.9.2016

BBC: Situace syrských uprchlíků v Libanonu se ještě zhoršuje - stát zpřísňuje zákony

15.2.2016

Úspěch Amnesty kampaně STOP násilí na ženách - vláda podpořila Istanbulskou úmluvu

Vláda schválila úmluvu o prevenci a potírání násilí na ženách.

12.1.2016

NĚMECKO: Reakcí na opovrženíhodné sexuální útoky v Kolíně nad Rýnem nesmí být rasová nenávist ani diskriminace.

Podle Amnesty International musí německé úřady zajistit, aby pachatelé sexuálního násilí ze silvestrovské noci stanuli před soudem, bez ohledu na to, odkuď pocházejí. Současně by ale měly chránit uprchlíky a migranty před rasismem, který tyto útoky vyvolaly.

17.12.2015

Švédsko, hlavní vývozce vojenského materiálu, upřednostnilo lidská práva před prodejem zbraní!

Švédský parlament doporučil snížit vývoz zbraní do nedemokratických zemí.