Letní seminář pro pedagogy 24. 7. 2012 - 25. 7. 2012

Téměř uprostřed prázdnin se v pražském HUBu přes dvacet pedagogů zúčastnilo semináře Amnesty International Lidská práva ve výuce.
V rámci interaktivního semináře akreditovaného MŠMT se pedagogové seznámili s novými metodami umožňujícími začlenění lidskoprávní problematiky do výuky, na vlastní kůži si vyzkoušeli některé aktivity, seznámili se s dalšími možnostmi práce s dokumentárním filmem a celý seminář byl doplněn několika velmi zajímavými a podnětnými diskuzemi . Představen byl i nový web www.lidskaprava.cz/ucitel, který obsahuje textové a audio-vizuální materiály a metodiky připravené přímo k využití v hodinách. I přes horké letní počasí byla atmosféra semináře s velkým počtem účastníků velmi příjemná. Další seminář pro pedagogy se bude konat na podzim, tentokrát v plzeňském kraji.

Z hodnocení účastníků:

… byl to můj první „lidskoprávní seminář“, ale kdybych měl organizaci porovnat i s jinými vzdělávacími semináři, tak tento byl rozhodně výborný; poznal jsem řadu zajímavých aktivit, které nebyly nijak stresující …

Dostatek informací a praktických nápadů s prostorem ke sdílení zkušeností lektorů a účastníků semináře. Program byl nabitý a velmi inspirující.

Lektory zajímalo, jaká jsou naše očekávání, co bychom chtěli a potřebovali a přizpůsobili flexibilně svůj program našim potřebám a zájmům. Dostali jsme k dispozici spoustu materiálů, inspirace a návrhy na možnosti spolupráce.

30.4.2016

Nové metodiky i lépe proškolení lektoři díky norskému grantu

Doplňkový grant k projektu „Živé knihovny AI – čtením k otevřenosti“ umožnil další posun ve vzdělávací práci české Amnesty.

29.12.2015

„Hlavně nikomu neříkejte, co si má myslet.“

"Když se mě známí ptají, copak to vlastně u Amnesty dělám, většinou popíšu FAIR PLAY jako sérii workshopů. „Takže nějaký interaktivní přednášky?“ ptá se většina lidí. Ne, nikdy!" Co vlastně dělá lektor projektu FAIR PLAY se dozvíte v následujícím článku lektorky Karolíny.