Shell porušuje práva lidí v Nigérii

Společnost Shell je odpovědná za jednu z největších ropných katastrof v dějinách. Oblast delty řeky Niger se doslova topí v ropě, protože zde už 50 let dochází k únikům při její těžbě. Loni firma Shell konečně přiznala odpovědnost za ropné úniky v Nigérii - máme tedy nevídanou příležitost přimět ji k nápravě. Pojďte s námi před valnou hromadou společnosti Shell ukázat její české pobočce, že jako spotřebitelé trváme na odpovědném přístupu ropného giganta k přírodě i lidským právům!

Your browser does not have the necessary plugin to display this content.

CO: Nigérie mě tankujeCyklohappening za nápravu ropné katastrofy

KDE: na čerpací stanici firmy Shell – adresa roh ulic Vídeňská a U krčského nádraží, Praha 4. Akce bude zahájena před pobočkou firmy Shell v Praze - ul. Antala Staška 2027/79, Praha 4, metro Budějovická.

KDY: středa 25. dubna 2012, od 18:30 na pumpě, od 18:00 před sídlem společnosti Shell

6.3.2016

Shell čelí dalším žalobám za ropné skvrny v Nigérii

Amnesty International varuje investory Shellu před možnými finančními závazky společnosti vůči komunitám v Nigérii. Ropný gigant je odpovědný za rozsáhlé znečištění a devastaci životního prostředí i živobytí místních obyvatel v několika oblastech země.

17.8.2015

Nigérie: Shell se musí přizpůsobit novému závazku vlády a čistit ropné skvrny

Shell se musí vypořádat s novým závazkem nigerijské vlády, která chce řešit ropné znečištění v deltě Nigeru. Musí výrazně zlepšit čistění ropných skvrn.

11.11.2015

Delta Nigeru: Nepravdivá tvrzení společnosti Shell o znečištění ropou znovu odhalena

Tvrzení ropného gigantu Shell o vyčištění silně poničené oblasti delty Nigeru jsou očividně nepravdivé, zveřejnili ve své zprávě Amnesty International a Centrum pro životní prostředí, lidská práva a rozvoj (CEHRD).

15.12.2015

Nigérie: Shell zaplatil za ropné úniky v deltě řeky Niger