Manželka Dhondupa Wanghčena prosí: přiveďte mi mého muže domů!

Manželka Dhondupa Wanghčena, Lhamo Tso, převzala namísto svého muže ocenění asociace Visual Artists Guild za přínos lidským právům při práci na dokumentu “Leaving Fear Behind” (Nechat strach za sebou). Dhondupova manželka v děkovné řeči uvedla, že ocenění pro jejího muže přichází v nejkritičtější době, a to rok před propuštěním vězněného Tibeťana z čínského vězení. V posledních týdnech bylo z vězení propuštěno několik tibetských spisovatelů a aktivistů, jejichž zdravotní stav byl alarmující. Je běžnou zkušeností, že tibetští političtí vězni čelí v posledních měsících před propuštěním extrémně špatným podmínkám. Někdy se stává, že je vězeň v důsledku špatného zdravotního stavu na svobodu propuštěn předčasně. Důvodem je snaha vyhnout se tomu, aby vězeň v důsledku mučení nebo špatného zacházení zemřel přímo ve vězení. Dhondup Wangčhen strávil koncem loňského roku víc než šest měsíců na samotce, pak byl přesunut do pracovního tábora v Qinghai. Podle nejnovějších zpráv má Dhondup kromě jater také problémy s očima. „Opravdu moc pro mě znamená, že muž, kterého miluji, je mezi oceněnými. Tato cena je výrazem soucitu a schopnosti lidí pomáhat jeden druhému.“, řekla Lhamo. Zároveň ale dodala: „Mám strach. A proto vás žádám, abyste mi pomohli přivézt otce mých dětí zpátky domů.“

21.11.2016

Manželka Ildara Dadina v ČT!

10.11.2016

Manželka Ildara v Praze

Manželka Ildara Dadina, Anastasia Zotova, navštívila Prahu a předala vzkaz aktivistům a aktivistám v České republice.

4.4.2016

Katar: Světový pohár studu

Migrující pracovníci stavějící nejmodernější stadion pro Mistrovství světa ve fotbale 2022 v Kataru, jsou zneužíváni a vykořisťováni – kdežto FIFA dosahuje ohromných zisků.

21.11.2015

Odvolání proti propuštění Vitiška