Zemřel Václav Havel

Amnesty International vyjadřuje hluboký zármutek nad odchodem Václava Havla. Bývalý prezident, spisovatel, dramatik i politický vězeň byl předevím nezlomným a vytrvalým bojovníkem za lidská práva, důstojnost člověka a svobodu slova i myšlení. Velmi si vážíme toho, co Václav Havel nejen pro lidská práva udělal, a děkujeme mu, že nás do posledních chvil významně a hrdě podporoval. Václav Havel se letos u příležitosti oslavy 20 let působení AI v české republice a 50 let od založení ve světě stal čestným členem Amnesty International a je naší povinností i přáním, abychom jeho památku nadále důstojně reprezentovali.

30.6.2016

Neziskovky vyzývají OSN: zastavte členství Saúdské Arábie v Radě pro lidská práva!

Amnesty International a Human Rights Watch poukazují na lidskoprávní problémy, které se neslučují s členstvím v Radě.

8.6.2015

Malé projevy vzdoru

9.3.2016

Startuje první ročník Amnesty International / Febiofest Award

Česká sekce Amnesty International bude letos poprvé na Febiofestu předávat cenu za nejlepší film spojený s problematikou lidských práv. Je věnována ukrajinskému filmaři Olegu Sencovovi, který sedí ve vězení za kritiku ruské anexe Krymu.

5.6.2015

Amnesty International India: Vyšetřete mimosoudní popravu v Džammú a Kašmíru

Vláda Džammú a Kašmíru musí zajistit nezávislé trestní vyšetřování vraždy 24letého studenta Chálida Muzafara Wáního armádou dne 13. dubna 2015.