Guilty Verdict in Bolotnaya Case

In what Amnesty International is calling a show trial, eight defendants in the Bolotnaya Square case have been given a guilty verdict. The verdicts in the Bolotnaya case are part of a wider clampdown on freedoms of assembly, association and expression since Vladimir Putin resumed the Russian presidency on 7 May 2012. Amnesty International is calling for the immediate and unconditional release of Artiom Saviolov, Stepan Zimin, Denis Lutskevich, Aleksey Polikhovich, Sergey Krivov and Yaroslav Belousov. They are prisoners of conscience, and all charges against them should be dropped. Amnesty also calls on the Russian authorities to repeal legislation introduced following Vladimir Putin’s return to the Presidency restricting the rights to freedom of expression, assembly and association.

9.12.2016

Dolma Tso propuštěna!

Po třech letech věznění byla Dolma Tso 4. prosince 2016 propuštěna.

25.8.2015

Vietnam hodlá amnestovat 17 000 vězňů

16.12.2015

42 úspěchů v roce 2015

Dvaačtyřicet zpráv o tom, jak jste v roce 2015 pomohli změnit svět.

6.3.2016

Shell čelí dalším žalobám za ropné skvrny v Nigérii

Amnesty International varuje investory Shellu před možnými finančními závazky společnosti vůči komunitám v Nigérii. Ropný gigant je odpovědný za rozsáhlé znečištění a devastaci životního prostředí i živobytí místních obyvatel v několika oblastech země.