Zavedení evropské antidiskriminační legislativy podpořilo více než 55 000 lidí. Děkujeme!

  Článek

Diskriminace publikován 22.7.2010

Nechcete být znevýhodňováni kvůli svému věku, pohlaví či sexuální orientaci? S touto otázkou se obracela mezinárodní organizace Amnesty International (AI) na obyvatele Evropy po celé jaro. Petici, požadující zavedení jednotné evropské antidiskriminační legislativy, tak podepsalo více než 55 000 lidí. Jsou mezi nimi i Češi a Češky.

[79]
1. července byla oficiálně ukončena první část kampaně cílená především na Německo a jeho postoj k legislativě. Právě Německo totiž blokuje veškerá jednání o přijetí direktivy. Petici, kterou podepsalo více než 55 000 občanů a občanek Evropy, proto předali zástupci AI německému komisaři pro lidská práva Markusi Löningovi.

Německá sekce AI se již několikrát snažila o setkání na ministerské úrovni, zatím však bez úspěchu. Německý ministr sociálních věcí jakékoli diskuse o legislativě důsledně odmítá. Německo tak blokuje přijetí legislativy nejen na národní, ale také na evropské úrovni.

Amnesty International by ráda poděkovala všem, kteří svým podpisem podpořili zavedení legislativy a vyzvali Německo, aby přestalo jednání blokovat. Předáním petice ale kampaň proti diskriminaci v Evropě nekončí. Direktiva bude i v nejbližší době středem naší pozornosti a již jsme zahájili činnost směřující ke zviditelnění tématu v rámci belgického předsednictví Evropské unii.

Pro aktuální informace sledujte www.amnesty.org nebo kontaktujte EU kancelář AI na vscognamiglio@aieu.be.

Aktuální petice

  Kanada

Žádáme spravedlnost pro děti původních obyvatel v Kanadě. Přidáte se?

V květnu 2021 byly v areálu bývalé internátní školy pro původní obyvatele v kanadském městě Kamloops nalezeny ostatky 215 dětí. Instituce byla součástí sítě internátních škol, která se zaměřovala na asimilaci dětí původních obyvatel Kanady. Děti ve školách čelily psychickému a fyzickému násilí a sexuálnímu obtěžování. Nesměly mluvit mateřským jazykem, nucená převýchova se soustřeďovala i na zvyky a tradice, které vlivem výuky částečně zanikly.

 

Aktuální počet podpisů: 1151 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...