Na Krymu zmizeli další aktivisté

Tři aktivisté z EuroMajdanu, Oleksej Gritsenko, Natalya Lukyanchenková a Sergej Supruna zmizeli večer 13. března 2014 na Krymu. Jejich rodiče jsou přesvědčeni, že je unesli vojáci, kteří tam v současné době působí. Aktivisté byli na Krymu asi týden, v den zmizení informovali svoje přátele z EuroMajdanu, že je pronásledují tři auta, a že na ně někdo střílí. Od té doby o aktivistech nejsou žádné zprávy, zmizelo i jejich auto. Signál z mobilních telefonů Gritsenka a Lukyachenkové se podařilo zachytit v blízkosti vojenského ústředí v Simferapolu. Objekt střeží vojenští důstojníci, ti ale zadržení aktivistů popírají.

17.9.2015

Pronásledování novinářů na Krymu pokračuje

6.11.2015

Sýrie: Stát profituje ze zločinů proti lidskosti, násilná zmizení pohánějí černý trh

Amnesty se zaměřila na mrazivý počet desítek tisíců násilných zmizení, za nimiž v uplynulých čtyřech letech stojí syrská vláda.

9.3.2016

Startuje první ročník Amnesty International / Febiofest Award

Česká sekce Amnesty International bude letos poprvé na Febiofestu předávat cenu za nejlepší film spojený s problematikou lidských práv. Je věnována ukrajinskému filmaři Olegu Sencovovi, který sedí ve vězení za kritiku ruské anexe Krymu.

30.9.2015

Podzimní akce v Knihovně VH