Velvyslancem svědomí se stává Peter Gabriel

Velvyslancem svědomí pro rok 2008 je hudebník a aktivista Peter Gabriel. Cenu každoročně uděluje sdružení Art for Amnesty při Amnesty International osobnostem, které se aktivně zasadily o dodržování lidských práv.

V minulosti ocenění přijali například Václav Havel nebo kapela U2. Peter Gabriel dnes cenu převezme v londýnském Hard Rock Café, kde zároveň odstartuje unikátní hudební projekt Small Places Tour.

Peter Gabriel se řadu let podílí na kampaních za lidská práva po celém světě. Již v roce 1986 spolupracoval na benefičním turné Conspiracy of Hope, o dva roky později se podílel i na úspěšném hudebním projektu Human Rights Now! Sám inicioval například vznik uskupení "The Elders". To sdružuje významné osobnosti světové politické scény, které se společně vyjadřují k nejzávažnějším problémům světa.

Nový projekt pro lidská práva - Small Places Tour

Cena bude Peteru Gabrielovi předána 10. září v den zahájení hudebního projektu Small Places Tour. Tato celosvětová série koncertů oslaví 60. výročí přijetí Všeobecné deklarace lidských práv. Od září do prosince tak bude hudba připomínat lidská práva na "malých místech" celého světa. Projekt Small Places Tour se uskuteční i v České republice.

Video - Peter Gabriel hovoří o turné Small Places tour.

2.8.2016

Art for Amnesty: letní novinky od hvězd street artu

Mikuláš Zipper a Pasta Oner vytvořili další grafiky pro Amnesty. Nenechte si je ujít!

2.5.2016

Brazílie: Policejní násilí šíří ve favelách před olympiádou atmosféru strachu.

Sto dní před začátkem olympijských her v brazilském Riu upozornila Amnesty International, že od začátku dubna zemřelo ve favelách přinejmenším jedenáct lidí během přestřelek s policisty. Obyvatelé těchto čtvrtí žijí ve strachu.

10.8.2015

Súdán: Propuštění dvou pastorů

16.12.2015

42 úspěchů v roce 2015

Dvaačtyřicet zpráv o tom, jak jste v roce 2015 pomohli změnit svět.