Graffiti Jam na podporu lidských práv v Číně

Amnesty International ČR ve spolupráci s MOLOTOW spray paints a GRAFFNECK graffiti shop pořádají Graffiti Jam na podporu lidských práv v Číně. Akce proběhne u legální graffiti zóny Těšnov v sobotu 17. května 2008 od 12:00 do večerních hodin.

Je graffiti populární v Číně? V Čechách rozhodně ano! Přijďte se podívat na street artové umění motivované myšlenkou lidských práv. Na akci můžete vidět několik předních českých graffiti umělců a djs, podepsat petici za svobodu slova v Číně a dozvědět se více informací o situaci v nejlidnatější zemi světa.„K uspořádání akce nás motivoval případ mladých Tibeťanů, kteří byli vloni na podzim policií zadrženi proto, že ve svých graffiti sloganech vyzývali k návratu dalajlamy. Při zásahu byli surově zbiti a někteří jsou podle dostupných informací stále zadržováni,“ říká Vojtěch Pařízek, koordinátor aktivismu Amnesty International. Příběh Tibeťanů o svobodě slova inspiroval vznik Graffiti Jamu, který přichází několik týdnu před olympijskými hrami. Právě v roce konání olympiády v Pekingu je podle organizátorů akce příležitost uvést věci v Číně do pohybu.

Fandíte svobodě a lidským právům v Číně?

Navštivte virtuální stadion a přidejte se k petici za svobodu slova.

24.3.2016

Výhodný obchod s Čínou na úkor lidských práv?

Výzva prezidentovi ČR v souvislosti s návštěvou prezidenta Čínské lidové republiky Si Ťin-pchinga v Praze

21.10.2015

Kuba: Nový přístup vlády k opozici po milosti pro kritika?

Kubánský graffiti umělec byl náhle propuštěn z vězení na předměstí Havany

11.2.2016

Čchen Čen-pching je ve Finsku se svou dcerou

Čchen Čen-pching z hnutí Falun Gong žije se svou dcerou konečně svobodný život ve Finsku.

22.10.2015

Kuba nečekaně propustila z vězení kritika režimu

Znamená tento krok obrat v postoji státu vůči disentu?