Happening za svobodnou olympiádu

Ve čtvrtek 24. dubna se v čase od 14 do 21 hodin uskuteční v Opletalově ulici v Praze happening s podtitulem "Lidská práva nejsou jen Tibet, olympijské hry nejsou jen sport".

Shromáždění svolané k příležitosti zasedání Českého olympijského výboru a delegátů českých sportovních svazů není podle organizátorů voláním po bojkotu olympijských her. Naopak, cílem je vyjádřit podporu všem českým sportovcům, kteří se svobodně rozhodnou zúčastnit se olympijských her v Pekingu."Žádáme Český olympijský výbor, aby dodržel svůj slib a žádným způsobem neomezoval svobodu projevu českých sportovců, kteří se budou chtít vyjádřit k porušování lidských práv v Číně a Tibetu," řekl zástupce občanského sdružení Lungta.Organizátoři happeningu chtějí Českému olympijskému výboru připomenout, že lidská práva nejsou politickou záležitostí a diskuse o lidských právech nejsou politizováním olympijských her."Vyzýváme Český olympijský výbor, aby sám jasně deklaroval svůj protest proti porušování lidských práv v Číně a Tibetu a v tomto duchu apeloval na Mezinárodní olympijský výbor," uvádí se ve společném prohlášení organizátorů.Shromáždění doprovodí vystoupení řady hudebních skupin, jako je Jablkoň, Létající koberec a další, výstava fotografií z Tibetu v prostoru hlavního nádraží Praha a prezentace organizací zajímajících se o lidská práva a o Tibet.Na přípravě se podílejí organizace Lungta, Potala, M.O.S.T., Namasté Nepál, Barmské centrum Praha, Lidská práva bez hranic, Olympic Watch, Amnesty International ČR a Člověk v tísni. Další článkyČas na zlepšení lidských práv v Číně rychle ubíhá.

25.5.2016

Výsledky kampaně Jsme v jednom týmu - i díky vám!

Desítky vzkazů, tisíce podpisů, zájem médií a především - viditelnost pro ruské ochránce lidských práv!

2.5.2016

Brazílie: Policejní násilí šíří ve favelách před olympiádou atmosféru strachu.

Sto dní před začátkem olympijských her v brazilském Riu upozornila Amnesty International, že od začátku dubna zemřelo ve favelách přinejmenším jedenáct lidí během přestřelek s policisty. Obyvatelé těchto čtvrtí žijí ve strachu.

1.2.2016

HLAS PRO TIBET - Děkujeme za účast!

4.5.2016

Jsme v jednom týmu

Amnesty International ČR startuje u příležitosti MS v hokeji kampaň za lidská práva v Rusku. Zaměřuje se na obránce lidských práv, svobodu slova a shromažďování.