Bezdomovci po letech uvidí své rodiny. Díky sociálním sítím.

  Blog

Pozitivní lidskoprávní novinky Komentář od Pozitivní lidskoprávní novinky - zpracovala Mai Phuong Nguyen publikován 4.9.2017

15 lidem žijícím na ulicích San Francisca se podařilo shledat se svými rodinami díky sociálním sítím a také snaze jedné dobrovolnické organizace.


Miracle Messages (Zázračné zprávy) je startup, který zaznamenává videa bezdomovců posílajících zprávy svým ztraceným milovaným. Dobrovolníci poté vloží video na sociální sítě a snaží se rodinu najít. Organizace hlásí, že ze 30 zpráv bylo 15 úspěšných. 40% jejich autorů bylo dokonce zachráněno z ulice.

Kevin Adler, zakladatel a CEO Miracle Messages vytvořil tento projekt, aby poctil svého zesnulého strýce, který žil na ulici 30 let kvůli schizofrenii. Projekt započal o Vánocích roku 2014, kdy se chodil ptát po ulicích San Francisca lidí bez domova, jestli by měli zájem zaslat zprávu svým rodinám. Startup nakonec expandoval tak, že má několik dobrovolníků. Doufají, že se jim podaří zmírnit podíl lidí bez domova alespoň o 1 % a pomoct jim najít zpět své domovy. 

Zdroj: www.goodnewsnetwork.org

Přečtěte si víc o lidech bez domova v USA.