ZAJÍMAJÍ MĚ PŘÍBĚHY! CHCI ZAŽÍT NEBO USPOŘÁDAT VLASTNÍ ŽIVOU KNIHOVNU

O co se jedná?

Živá knihovna je speciální typ knihovny, ve které se nečte, ale povídá. "Čtenáři/ky" si mohou na živé knihovně popovídat osobně s několika zástupci menšin, například s uprchlíky a migranty, Romy, hendikepovanými, lidmi bez domova, LGBTI+ aj. Živé knihovny realizujeme na základních a středních školách a příležitostně i na veřejnosti, například na různých festivalech. Nabízíme také tréninky pro organizátory živých knihoven, kterým se můžeš stát i ty.

Jak na to?

• Pokud máš zájem o živé knihovny pro školy nebo se chceš zúčastnit tréninku organizátorů knihoven, kontaktuj nás na mail  martina.neradova@amnesty.cz, pokud jsi z Čech, nebo  nela.armutidisova@amnesty.cz, pokud jsi z Moravy nebo Slezska
  • Školy se mohou zapojit do některého z aktuálně probíhajících projektů, nebo se domluvit individuálně
  • Pokud se chceš zúčastnit knihovny pro veřejnost, sleduj nás na Facebooku a webu amnesty.cz/vzdelavani.

Proč?

Živá knihovna je velký zážitek, protože nabízí jedinečnou možnost potkat se se zajímavým člověkem, zjistit více o jeho životě a klást mu otevřeně všechny možné otázky. Živá knihovna pomáhá bourat bariéry mezi lidmi a strach z neznámého.

18.10.2019