ZAJÍMAJÍ MĚ PŘÍBĚHY! CHCI ZAŽÍT NEBO USPOŘÁDAT VLASTNÍ ŽIVOU KNIHOVNU

O co se jedná?

Živá knihovna je speciální typ knihovny, ve které se nečte, ale povídá. "Čtenáři/ky" si mohou na živé knihovně popovídat osobně s několika zástupci menšin, například s uprchlíky a migranty, Romy, hendikepovanými, lidmi bez domova, LGBTI+ aj. Živé knihovny realizujeme na základních a středních školách a příležitostně i na veřejnosti, například na různých festivalech. Nabízíme také tréninky pro organizátory živých knihoven, kterým se můžeš stát i ty.

Jak na to?

• Pokud máš zájem o živé knihovny pro školy nebo se chceš zúčastnit tréninku organizátorů knihoven, kontaktuj nás na mail  martina.neradova@amnesty.cz, pokud jsi z Čech, nebo  nela.armutidisova@amnesty.cz, pokud jsi z Moravy nebo Slezska
  • Školy se mohou zapojit do některého z aktuálně probíhajících projektů, nebo se domluvit individuálně
  • Pokud se chceš zúčastnit knihovny pro veřejnost, sleduj nás na Facebooku a webu amnesty.cz/vzdelavani.

Proč?

Živá knihovna je velký zážitek, protože nabízí jedinečnou možnost potkat se se zajímavým člověkem, zjistit více o jeho životě a klást mu otevřeně všechny možné otázky. Živá knihovna pomáhá bourat bariéry mezi lidmi a strach z neznámého.

8.11.2019

AMNESTY INTERNATIONAL ČESKÁ REPUBLIKA PŘIJME finanční/ho a účetní/ho asistentKU/A

Finanční a účetní asistent/ka je u nás člověk, který umí zkrotit účetní agendu, připravit pravidelné zprávy a reporty pro správní radu i vést finanční agendu specifických projektů.

AMNESTY INTERNATIONAL ČESKÁ REPUBLIKA PŘIJME SEnior asistenta/ku kanceláře

Hledáme pravou ruku nás všech, osobu, která bude mít o všem přehled a zvládne jak objednávku kancelářských potřeb, tak i organizaci akcí nebo koordinaci stážistů a dobrovolníků.

8.11.2019

Dobrovolník/ice na pomoc s vánočním večírkem Amnesty

V Amnesty International se letos chystá opravdu velký vánoční večírek a my bychom k tomu potřebovali pár pomocných rukou, nějakou tu hlavu navíc a nohy se taky budou hodit. Bude to VELKÉ a bude to ZÁBAVA, ale čas nás tlačí a hromady práce limitují. Pomůžeš nám?

4.11.2019

Turecko: Stovky zatčených v tvrdém zásahu proti kritikům vojenské ofenzívy v Sýrii

Stovky lidí zadrželi za to, že komentovaly nebo informovaly o nedávné turecké vojenské ofenzivě v severovýchodní Sýrii. Čelí absurdním obviněním. Vláda zintenzivňuje zásahy proti kritickým hlasům.

1.11.2019

Irák: Bezpečnostní síly bezprecedentně ohrožují aktivisty během protestů

Irácké úřady musí okamžitě ukončit zastrašování a napadání aktivistů a odhalit místo zadržování lidí násilně zmizelých během října.