MÁM UMĚLECKÉHO DUCHA! CHCI USPOŘÁDAT VÝSTAVU

O co jde?

Zorganizuj v nějaké kavárně nebo ve škole výstavu s tématikou lidských práv. Nabízíme k zapůjčení hned několik výstav - výstavu komiksů o příbězích menšin, výstavu o historii Amnesty, výstavu o politických vězních z Československa, výstavu s tematikou LGBT+ a výstavu o Barmě.

Proč?

Výstavou můžeš oslovit široké spektrum lidí a spojit ji i s dalšími akcemi, jako jsou koncerty, diskuse apod. Každá z našich výstav je trochu jiná. Komiksy jsou oblíbeným žánrem, který osloví (nejen) mladé lidi a studenty. Výstava o Amnesty před rokem 1989 připomíná, že i u nás byla lidská práva ještě před pár lety drsně porušována. LGBT+ výstava ukazuje příběhy lidí, kteří žijí kolem nás a kteří se nebojí mluvit o své odlišnosti a pomoci tak dalším, kteří třeba tolik odvahy nemají.

Jak?

• Vyber si ze seznamu výstav. Můžeš si půjčit výstavu celou, nebo i jen její část.
  • Kontaktuj nás na mail marta.krizova@amnesty.cz (Čechy), nebo nela.armutidisova@amnesty.cz (Morava a Slezsko).
  • Domluv vhodný termín a prostory (chodba ve škole, kavárna, obchodní centrum…) a uchycení panelů (háčky na zdi, malířské stojany…)
  • Zajisti odvoz výstavy a její instalaci
  • Naplánuj vernisáž a případný doprovodný program (úvodní slovo, hudební vystoupení, promítání filmu, občerstvení…)
  • Kontaktuj nejbližší skupinu Amnesty, která ti může pomoci s propagací, sháněním hostů na případnou diskusi apod.
  • Akci propaguj (FB, web, tištěné plakáty…)
  • Během akce nezapomeň fotit a po akci napsat článek – rádi ho uveřejníme na našem webu
  • Po akci nezapomeň také na odvoz výstavy a její zabalení tak, aby se nepoškodila a mohla se použít i příště

20.2.2020

Teheránský soud snížil Yasaman Aryaniové trest!

5. února 2020 jsme se dověděli, že teheránský soud snížil Yasaman Aryaniové a její matce Monrieh Arabshahiové trest odnětí svobody na devět let a sedm měsíců.

17.2.2020

Turecko: 11 statečných obránců lidských práv naposledy před soudem. Jde o vše!

Ve středu proběhne v pořadí už jedenácté slyšení Büyükadského procesu. Zřejmě se definitivně rozhodne o vině a nevině.

14.2.2020

AMNESTY ČR PŘIJME ASISTENTA/KU KANCELÁŘE

Hledáme pravou ruku nás všech, osobu, která bude mít o všem přehled a zvládne jak objednávku kancelářských potřeb, tak i organizaci akcí nebo koordinaci stážistů a dobrovolníků.

10.2.2020

Rusko: prominentní investigativní novinářka a právnička napadené během návštěvy v Čečensku

V Grozném 6. února napadli dvě lidskoprávní aktivistky. Jednou z nich je novinářka Jelena Milašinová.

10.2.2020

Tanerovi hrozí až 15 let ve vězení. Rozsudek padne 19.2.

Státní zastupitelství během 10 soudních přelíčení nevneslo do případu žádný posun.