Uspořádej ve škole výstavu

O co jde?

Přemýšlíš, jakou akci uspořádat na svojí škole? Půjč si výstavu Amnesty International „Půl století měníme svět“ a nainstaluj ji třeba ve třídě nebo na chodbách. Výstavní bannery obsahují témata jako nespravedlivě věznění, diskriminace, mučení, trest smrti nebo byznys a lidská práva.

NOVĚ SI MŮŽEŠ VYPŮJČIT I VÝSTAVU "Živá knihovna v komiksech"!

Více o této výstavě najdeš zde: komiksy-ai-vystava.pdf

Proč?

Dozvíš se víc o Amnesty a o tom, co děláme. Zjistíš třeba, jaká je historie  Amnesty ve světě i v České republice, že v bývalém Československu pomáhala tehdejším vězňům svědomí, včetně Václava Havla, a komu pomáhá teď. Najdeš v ní i osudy lidí odsouzených k trestu smrti v různých zemích světa a vysvětlíme proč se Amnesty staví proti tomu. Nabídneme ti bližší pohled na diskriminaci v přístupu ke vzdělávání nebo diskriminaci sexuálních menšin. Část výstavy se věnuje chování firem, které zneužívají lidi jako levnou pracovní sílu. Prostřednictvím výstavy můžeš s těmito tématy seznámit i svoje spolužáky. Na celou výstavu můžeš upozornit třeba prostřednictvím vernisáže nebo koncertu.

Jak?

Napiš kolegyni Janě na jana.mydlilova@amnesty.cz a ta ti o výstavě a jejím možném zapůjčení pošle podrobné informace

TIP! Výstavu si můžeš půjčit celou nebo jen její část. Můžeš se Jarky taky zeptat, jakou další zajímavou výstavu si můžeš aktuálně půjčit.