MÁM UMĚLECKÉHO DUCHA! CHCI USPOŘÁDAT VÝSTAVU

O co jde?

Zorganizuj v nějaké kavárně nebo ve škole výstavu s tématikou lidských práv. Nabízíme k zapůjčení hned několik výstav - výstavu komiksů o příbězích menšin, výstavu o historii Amnesty, výstavu o politických vězních z Československa, výstavu s tematikou LGBT+ a výstavu o Barmě.

Proč?

Výstavou můžeš oslovit široké spektrum lidí a spojit ji i s dalšími akcemi, jako jsou koncerty, diskuse apod. Každá z našich výstav je trochu jiná. Komiksy jsou oblíbeným žánrem, který osloví (nejen) mladé lidi a studenty. Výstava o Amnesty před rokem 1989 připomíná, že i u nás byla lidská práva ještě před pár lety drsně porušována. LGBT+ výstava ukazuje příběhy lidí, kteří žijí kolem nás a kteří se nebojí mluvit o své odlišnosti a pomoci tak dalším, kteří třeba tolik odvahy nemají.

Jak?

• Vyber si ze seznamu výstav. Můžeš si půjčit výstavu celou, nebo i jen její část.
  • Kontaktuj nás na mail marta.krizova@amnesty.cz (Čechy), nebo nela.armutidisova@amnesty.cz (Morava a Slezsko).
  • Domluv vhodný termín a prostory (chodba ve škole, kavárna, obchodní centrum…) a uchycení panelů (háčky na zdi, malířské stojany…)
  • Zajisti odvoz výstavy a její instalaci
  • Naplánuj vernisáž a případný doprovodný program (úvodní slovo, hudební vystoupení, promítání filmu, občerstvení…)
  • Kontaktuj nejbližší skupinu Amnesty, která ti může pomoci s propagací, sháněním hostů na případnou diskusi apod.
  • Akci propaguj (FB, web, tištěné plakáty…)
  • Během akce nezapomeň fotit a po akci napsat článek – rádi ho uveřejníme na našem webu
  • Po akci nezapomeň také na odvoz výstavy a její zabalení tak, aby se nepoškodila a mohla se použít i příště

20.9.2018

Španělsko: Vláda musí zastavit vývoz zbraní Saúdské Arábii, jinak riskuje spoluvinu na válečných zločinech v Jemenu

Španělská vláda se připravuje na závažné rozhodnutí o tom, zda pozastaví přepravu zbraní a vojenského materiálu do Saúdské Arábie.

11.9.2018

KOORDINÁTOR/KA PRÁVNÍHO PORADENSTVÍ AI ČR

11.9.2018

Regionální koordinátor/ka

Hledáme regionální koordinátora/ku pro ČR

10.9.2018

Rusko: Čečenský uprchlík nuceně zmizel poté, co byl protiprávně deportován z Polska

Rusko musí okamžitě zveřejnit, kde je Azamat Bajdujev, který zmizel krátce po svém nuceném návratu z Polska.

10.9.2018

Lektor/ka vzdělávacích programů na školách

Amnesty International ČR hledá dobrovolníky/dobrovolnice na pozici lektorů lidskoprávních workshopů pro základní a střední školy.