MÁM UMĚLECKÉHO DUCHA! CHCI USPOŘÁDAT VÝSTAVU

O co jde?

Zorganizuj v nějaké kavárně nebo ve škole výstavu s tématikou lidských práv. Nabízíme k zapůjčení hned několik výstav - výstavu komiksů o příbězích menšin, výstavu o historii Amnesty, výstavu o politických vězních z Československa, výstavu s tematikou LGBT+ a výstavu o Barmě.

Proč?

Výstavou můžeš oslovit široké spektrum lidí a spojit ji i s dalšími akcemi, jako jsou koncerty, diskuse apod. Každá z našich výstav je trochu jiná. Komiksy jsou oblíbeným žánrem, který osloví (nejen) mladé lidi a studenty. Výstava o Amnesty před rokem 1989 připomíná, že i u nás byla lidská práva ještě před pár lety drsně porušována. LGBT+ výstava ukazuje příběhy lidí, kteří žijí kolem nás a kteří se nebojí mluvit o své odlišnosti a pomoci tak dalším, kteří třeba tolik odvahy nemají.

Jak?

• Vyber si ze seznamu výstav. Můžeš si půjčit výstavu celou, nebo i jen její část.
  • Kontaktuj nás na mail marta.krizova@amnesty.cz (Čechy), nebo nela.armutidisova@amnesty.cz (Morava a Slezsko).
  • Domluv vhodný termín a prostory (chodba ve škole, kavárna, obchodní centrum…) a uchycení panelů (háčky na zdi, malířské stojany…)
  • Zajisti odvoz výstavy a její instalaci
  • Naplánuj vernisáž a případný doprovodný program (úvodní slovo, hudební vystoupení, promítání filmu, občerstvení…)
  • Kontaktuj nejbližší skupinu Amnesty, která ti může pomoci s propagací, sháněním hostů na případnou diskusi apod.
  • Akci propaguj (FB, web, tištěné plakáty…)
  • Během akce nezapomeň fotit a po akci napsat článek – rádi ho uveřejníme na našem webu
  • Po akci nezapomeň také na odvoz výstavy a její zabalení tak, aby se nepoškodila a mohla se použít i příště

16.11.2018

Gaza: Boj mezi Izraelem a palestinskými ozbrojenými skupinami eskaluje. Je nutné ochránit civilisty!

Obyvatelé zažili na začátku týdne největší boje ozbrojeného konfliktu od roku 2014.

13.11.2018

Aun Schan Su Ťij zbavena nejvyšší pocty od Amnesty International

Lidskoprávní organizace odebrala Aun Schan Su Ťij svou nejvyšší poctu, cenu Velvyslankyně svědomí.

9.11.2018

Venezuelané podstupují při pokusech o útěk obrovské riziko

6.11.2018

Proč potřebuje Česká republika Istanbulskou úmluvu?

Veřejné slyšení k peticím k Istanbulské úmluvě proběhlo 6. listopadu.

5.11.2018

USA: Katastrofální migrační politiky vedly k většímu počtu rozdělených rodin