3 Dokončete platbu
Lidská práva a principy právního státu musejí být v Evropě chráněny

Lidé v Maďarsku a Polsku čelí v čím dál větší míře omezování svobody projevu, cenzuře médií, omezování nezávislosti soudů, útokům na příslušníky menšin a dalšímu porušování lidských práv. V obou zemích jsou přijímány kontroverzní zákony s takovou razancí, že v nich dochází k významnému oslabování demokratických hodnot a omezování svobod.

Vyzvěte s námi proto českou vládu, aby se veřejně a jasně postavila za obranu principů právního státu a lidských práv nejen v Maďarsku a Polsku, ale v celé EU.

Svoboda a lidská práva nemusí být v mnoha zemích samozřejmostí. Není to tak dávno, kdy jsme i my v České republice čelili totalitnímu režimu. Nezapomínáme. A neusínáme na vavřínech. Lidská práva je třeba hlídat, bojovat o ně a upozorňovat na to, když dochází k jejich porušování. I proto vede Amnesty celoevropskou kampaň za dodržování lidských práv v Polsku a Maďarsku. Nedopusťme, aby v těchto zemích dále přituhovalo.

Díky vašemu daru budeme moci pokračovat v kampani za dodržování práv a svobod v Polsku a Maďarsku. Děkujeme.

Podepište petici

Název produktu: × Chci podpořit práci Amnesty
Celková výše daru: 900

Díky Vaší finanční podpoře můžeme:

Usilovat o systémové změny na úrovni států a mezinárodního společenství, včetně České republiky

Pořádat online i offline veřejné akce

Vést mobilizační i mediální kampaně na podporu obětí bezpráví

Pořádat workshopy a vzdělávací projekty pro školy i veřejnost

Amnesty International je hnutí lidí, kteří věří v univerzálnost lidských práv a jsou ochotni se za tento princip postavit. Každý, kdo je ochoten přimět své lidskoprávní hodnoty a přesvědčení v činy, je u nás vítán.

Bude mi potěšením uvítat Vás na palubě.

Vaše Helena Dolejšová, Péče o dárce +420 773 630 154, helena.dolejsova@amnesty.cz

Platby kartou zajišťuje Global Payments Europe, s.r.o.