Staňte se dobrovolníkem

Skvělé! Máte zájem o aktivní zapojení do práce Amnesty International? Moc si toho vážíme

Pokusíme se Vám nastínit aktuální možnosti, jak se lze zapojit. Věříme, že některé z nich Vás zaujmou a v blízké době budeme mít možnost spolupracovat. Určitě prosím dejte vědět, co Vám připadá zajímavé. Pokud máte jakékoli otázky, neváhejte nás kdykoli kontaktovat na mailu kontaktovat na mailu michal.horniecky@amnesty.cz.

Pravidelná podpora případů psaním dopisů či online

Na www.amnesty.cz/pripady pravidelně zveřejňujeme petice na podporu lidí, jimž se snažíme pomoci. Pokud podepíšete libovolnou z nich a necháte označené políčko „Chci být pravidelně informován o případech“, budou Vám odkazy na jednotlivé petice automaticky chodit na e-mail. Podepsat se můžete vždy online, ale také formou ručně napsaného či vytištěného dopisu, jehož vzor u každé petice najdete.

Sledování a šíření našich aktivit

Na našem webu (www.amnesty.cz) a Facebooku pravidelně zveřejňujeme nejen články a petice, ale i informace o chystaných akcích. Máme také komunitní stránku na Facebooku „Amnesty – co, kdy, kde“ , kde podrobněji informujeme o příležitostech, jak se mohou zapojit dobrovolníci po celé zemi. Budeme moc rádi, když nás budete pravidelně sledovat nebo ještě lépe šířit informace svému nejbližšímu okolí.•

Zapojení do místní skupiny

Veškeré informace, přehled existujících skupin a kontakty na jejich organizátory najdete na https://www.amnesty.cz/skupiny. Místní skupiny jsou samostatné spolky lidí, kteří vyznávají hodnoty Amnesty International a neváhají poskytnout svůj volný čas aktivitám spojeným s ochranou lidských práv. Kontaktujte koordinátora Vámi vybrané skupiny a ten se s Vámi jistě rád sejde. Současné skupiny jsou daleko od Vašeho bydliště? Založte si svou!

Dobrovolnictví na akcích

AI prezentuje svou činnost na mnoha akcích (koncertech, hudebních či filmových festivalech, konferencích atd.) a také organizuje akce vlastní (happeningy, shromáždění aj.). Pokud o to máte zájem, zařadíme Vás do seznamu lidí, které o možnosti pomoci na těchto akcích informuji. Každý aktivista se cení – rádi s Vámi budeme pravidelně počítat!