Amnesty International

Student activism and solidarity with different cultures go hand in hand with the protection of human rights. We appreciate that you are thinking about the world around you. Thank you!

100,- CZK / month

Monthly donation

Get involved

2400,- CZK / year

Reccuring annual donation

Get involved

24.11.2017

Maraton psaní dopisů 2017: Amnesty chystá největší světovou kampaň za lidská práva

Podporovatelé Amnesty budou už popatnácté psát utlačovatelům i obětem bezpráví. 10. prosince, na Den lidských práv, začne Maraton psaní dopisů 2017.

22.11.2017

Turecko: Taner Kiliç i po druhém soudním jednání stále za mřížemi

17.11.2017

Počet uprchlíků roste, koncem loňského roku jich na světě bylo 66 milionů

Přes deset milionů lidí bylo v minulém roce nuceno opustit své domovy. Vyplývá to z výroční zprávy Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR). Bezmála třetina z nich odešla hledat azyl do zahraničí, ostatní zůstali vysídleni ve své domovině. Podle zprávy se tak momentálně z důvodů perzekuce, konfliktů, násilí a porušování lidských práv po světě pohybuje 65,6 milionů vysídlených lidí.

15.11.2017

Kauza kobalt: Největší firmy ignorují obvinění z využívání dětské práce v dodavatelských řetězcích

Průzkum mezi firmami v oboru elektroniky a automobilů ukazuje závažné slabiny v dodavatelských řetězcích kobaltových baterií. Apple se snaží, ale laťku nasazuje nízko. Microsoft, Lenovo a Renault vykazují nejnižší pokroky.

14.11.2017

Sýrie: Strategie „vzdát se nebo hladovět“ je zločin proti lidskosti

Všichni civilisté, kteří zažili obléhání a intenzivní bombardování, neměli jinou možnost než místo opustit nebo zemřít v rámci tzv. dohod o „usmíření“ mezi syrskou vládou a ozbrojenými opozičními skupinami.