Amnesty International

Svoboda a lidská práva nemusí být v mnoha zemích samozřejmostí. Není to tak dávno, kdy jsme i my v České republice čelili totalitnímu režimu. Nezapomínáme. A neusínáme na vavřínech. Lidská práva je třeba hlídat, bojovat o ně a upozorňovat na to, když dochází k jejich porušování. I proto vede Amnesty celoevropskou kampaň za dodržování lidských práv v Polsku a Maďarsku. Nedopusťme, aby v těchto zemích dále přituhovalo.

Díky vašemu daru budeme moci pokračovat v kampani za dodržování práv a svobod v Polsku a Maďarsku. Děkujeme.

19.1.2020

Hrozby digitálního sledování pro rok 2020

Od sofistikovaných spywarových útoků po hromadný phishing prostřednictvím smartphonů a rozvoj technologie rozpoznávání obličeje – rostou technologické hrozby pro obránce lidských práv.

15.1.2020

EU zasahuje, aby zastavila zneužívání polských soudců

Evropská komise chce pomocí CJEU zastavit ohrožování soudců v Polsku.

13.1.2020

Sýrie: Neobnovení rezoluce OSN o přeshraniční pomoci způsobí humanitární katastrofu

V důsledku bezohledného využívání práva veta Ruskem a Čínou s cílem zamezit obnovení rezoluce OSN, která vypršela v pátek 10. ledna, budou miliony civilistů v severní Sýrii ponechány odříznuté od životně důležité pomoci.

10.1.2020

Dostali jsme odpověď od hongkongské vlády

Hongkongská vláda zareagovala na naši petici:

10.1.2020

Jak by mělo vypadat dalších 30 let svobody v Česku?

Podívejte se, co řekli naši příznivci a dobrovolníci.